Denizli'de et kombinası açılıyor

Güncelleme Tarihi:

Denizlide et kombinası açılıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2015 01:04

Et ve Süt Kurumu Denizli Et Kombinası, cumartesi günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin katılımı ile açılıyor.

Haberin Devamı

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Kasım Piral yaptığı açıklamada, Denizli Et Kombinasının bölge hayvancılığına önemli katkı sağlayacağını ve Ege bölgesinin modern bir tesise kavuşacağını söyledi. Genel Müdür Piral, “63 yıllık köklü bir tecrübeye sahip Et ve Süt Kurumu hayvancılık sektöründe öncü olmaya devam ediyor. Kombinalarımızda gerçekleştirdiğimiz modernizasyon yatırımları ile sektöre örnek teşkil edecek işletmeler kuruyoruz" dedi.

MALİYETİ 22.5 MİLYON TL
Günlük 150 büyükbaş, 250 küçükbaş canlı kesim kapasitesine sahip, parçalama, hızlı soğutma, paketleme ve depolama bölümlerinden oluşan Denizli Et Kombinası Ege bölgesinde başta Denizli olmak üzere Aydın, İzmir, Muğla, Manisa, Uşak, Afyon, Isparta, Burdur ve Antalya illerine hizmet verecek.

24 bin 178 metrekare açık alana ve 750 ton depolama kapasitesine sahip olan kombinanın yatırım bedeli ise yaklaşık 22,5 milyor TL seviyesinde.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!