Deniz manzaralı AVM

Güncelleme Tarihi:

Deniz manzaralı AVM
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2012 00:00

İstanul Büyükşehir Belediyesi arazisi üzerinde Nuhoğlu İnşaat, Metal Yapı, Alt ve Üst Yapı ile Nas İnşaat tarafından hayata geçirilen Aqua Florya Alışveriş Merkezi (AVM) kapılarını açtı.

Haberin Devamı

Denize sıfır konumuyla dikkat çeken alışveriş merkezi, yanında yer alan İstanbul Akvaryum ile birlikte toplam 240 milyon dolara inşa edildi. Florya’nın bölgesel özellikleri dikkate alınarak tasarlanan alışveriş merkezinde, yeme-içme alanlarına da ağırlık verdi. İstanbul Akvaryum Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, “Bu projede bize düşen de bölgenin değerine değer katmaktı. Aqua Florya’da sıradan alışveriş merkezi anlayışının dışında bir ‘yaşam alanı’ yarattık” dedi.

140 MAĞAZA YER ALIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından 2007’de ihale edilen arazi üzerinde, yap-işlet-devret modeliyle 30 yıllığına işletme hakkını aldıklarını söyleyen Ali Nuhoğlu, “Yanı başındaki dünyanın en büyük tematik akvaryumu İstanbul Akvaryum ile Florya bölgesine değer katacak alışveriş merkezi için konsorsiyum olarak 140 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdik. İstanbul Akvaryum’a yaptığımız 100 milyon dolar yatırım ile toplam yatırımımız 240 milyon dolar seviyesine ulaştı. Toplam 45 bin metrekare kiralanabilir alanı ve 140 mağazasıyla Aqua Florya 2 bin 500 kişiye istihdam sağladı” diye konuştu.

Haberin Devamı

YEME-İÇME ALANLARI

Alışveriş merkezinin kiralama ve yönetimini üstlenen Jones Lang LaSalle’nin Türkiye Başkanı Avi Alkaş, Aqua Florya’ya yıllık 6 milyon ziyaretçi beklediklerini belirterek, içeride geçirilen süreyi de ortalama 2 saate çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Projenin şu anda yüzde 90 doluluğa ulaştığını anlatan Alkaş, diğer alışveriş merkezlerinde yeme-içme alanlarının yüzde 15’e yakın bir yer kapladığını, burada ise yüzde 28’e çıkardıklarını söyledi. Alkaş, kiraların TL üzerinden yapıldığını da belirterek, hasılat esaslı kiralama yaptıklarını da belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!