Demirel hedefi 25 milyon turiste yükseltti

Güncelleme Tarihi:

Demirel hedefi 25 milyon turiste yükseltti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

Türkiye'nin turizmde yapabileceklerinin sadece 10'da birini yaptığını söyleyen Cumhurbaşkanı Süyelman Demirel, ‘‘Hedef 25 milyon insan, 15 milyar dolar gelir, 1 milyon yataktır. 10 bin dolar getirene de, bin dolar getirene de müteşekkiriz dedi.

Türkiye'ye geçen yıl 1 milyon doların üstünde döviz getiren TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acentaları Birliği) üyesi 135 seyahat acentasının plaketleri dün Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in de katıldığı törende verildi. Demirel, turizmin Türkiye'yi uygar dünyaya yaklaştıracak ve dünyadaki imajının çarpıklığını ortadan kaldıracak bir hareket olduğunu söyledi. Ulaştırma Bakanı Necdet Menzir, İstanbul Valisi Kutlu Aktaş'ın da katıldığı Ceylan Intercontinental Otel'deki törende yurtdışında tur operatörlüğü yapan 12 şirket ile sektörde 100'üncü yılını kutlayan Konyalı Lokantaları sahibi Nurettin Doğanbey ve 50'nci yılını kutlayan Duru Turizmin sahibi Selim Duru'ya da plaket verildi. Demirel, konuşmasında ‘‘Büyük Atatürk'ün Türkiye'yi ileriye götürme heyecanı meşale gibi, nesilden nesile taşınmıştır. Turizm sektörünü de topyekün kalkınma gayretlerinden ayırmak mümkün değildir’’ dedi. Topyekün kalkınma modelinin kişinin teşebbüs gücüne dayandığını devletin sadece savunma, altyapı ve sosyal bünyeyi sağlamlaştırmak görevlerini yerine getirmesi gerektiğini belirten Demirel, ödemeler dengesinin bağımsızlık kadar önemli olduğunu bildirdi. Konumu itibarıyla Türkiye'nin düşmanlıklara maruz kaldığını ifade eden Demirel, bunun her alandaki işleri zorlaştırdığını vurgulayarak, ‘‘Ama, adam, buraya 10 yanlış fikirle gelirse, dokuzunu düzeltip gidiyor. Türkiye'nin en büyük kazancı budur’’ dedi.

Cumhurbaşkanı, yurda en çok döviz getiren Great Jolly Tur, Tentur ve Tursem'in sahiplerine ödüllerini verdi. TÜRSAB'ın çevre korumada gösterdikleri duyarlılık nedeniyle de Bergama köylülerine de Bergama'da plaket vereceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!