Güncelleme Tarihi:
Adalet Bakanlığı yetkililerinin doğruladığı bu bilgi üzerine polis harekete geçti. Demirel’in yurtdışına çıkmış olabileceği öne sürüldü. Daha önce bir başka işadamı Hayyam Garipoğlu aldığı hapis cezasının kesinleşmesi üzerine yurtdışına kaçmıştı. Demirel’in avukatı Dilek Helvacı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na itiraz için başvurduklarını belirterek şöyle dedi: “Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’na, müvekkilimiz hakkındaki onama kararına itiraz edilmesi için başvuruda bulunduk. Başvurumuzun adli tatil sonrası değerlendirilebileceğini düşünüyoruz. Müvekkilimle ilgili bu tip iddialar daha önce de gündeme getirilmişti. Kendisi İstanbul’da fazla kalmıyor, Çeşme veya Bodrum’da olabilir.”
Son bir umut
Başsavcılık itirazı kabul ederse; Demirel’in dosyası Yargıtay Ceza Genel Kurulu’na taşınacak. Kurul’un kararı kesin nitelik taşıyacak. Demirel’in hapse girmemek için son umudu bu itiraz. Ancak bu tip itiraz başvuruları infazı durdurmuyor. Yargıtay’ın onama kararlarının ardından Demirel için “yakalama tebligatı” çıkarıldığı bildirildi. Ancak, avukat Helvacı kendilerine böyle bir yakalama kararının tebliğ edilmediğini söyledi.
Bulgaristan iddiası
Demirel, Egebank davasından 2 Ekim 2000’de tutuklanarak, cezaevine girdi. Tutuksuz yargılanmak üzere 13 Eylül 2002’de tahliye edildi. Eşiyle 31 Aralık 2004 gecesi Burgaz Limanı’nda gözaltına alındı. Demirel ile ABD pasaportu taşıyan eşi Ayşenur Esenler ve yanlarında bulunan Zafer Arıkan’ı taşıyan balıkçı teknesi, insan kaçakçılığına karıştığı gerekçesiyle Bulgar istihbaratının takibindeydi. Özel liman statüsündeki Burgaz’a yakıt almak için yanaşan tekneye çıkan Bulgar polisi, aramada özel bölmede battaniyelere sarılı halde yatan Demirel ve eşini yakaladı. Demirel yakalandığında üzerinde 124 bin Euro, 25 bin dolar ve 354 milyon TL ve Belize Cumhuriyeti’ne ait bir pasaport çıktı. Demirel yeniden tutuklandı ve iki yıl Kartal Cezaevi’nde yattıktan sonra tahliye edildi.