Datayla ‘jet’ gibi büyüdü, konuşmada Fransa’yı geçti

Güncelleme Tarihi:

Datayla ‘jet’ gibi büyüdü, konuşmada Fransa’yı geçti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2012 00:00

Avea, 2012 yılının ilk çeyreğindeki gelirleri, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 12 oranında artırarak 787 milyon liraya ulaştırdı.

Haberin Devamı

Avea CEO’su Erkan Akdemir, yüzde 218 ile en büyük artışı modem ürünleri Avea Jet’in kaydettiğini belirterek, “Toplam data kullanımı da geçtiğimiz yıla göre yakaladığı yüzde 92’lik artışla en hızlı büyüyen kalemlerden biri oldu” dedi. Bağlı bulundukları Türk Telekom Grubu’nun TTNet ortaklığı ile, mobil internet modem pazarındaki paylarını yüzde 13’ten yüzde 38’e çıkardıklarını vurgulayan Akdemir şunları söyledi: “İnternet kullanımının en fazla olduğu akıllı cep telefonu satışlarında da ciddi bir büyüme yaşandı. Cihaz satışlarımızın yüzde 75’ini akıllı telefonlar oluşturdu. Şu anda akıllı telefon kullanan müşteri oranımız yüzde 18. Bu çok kısa bir süre içinde yüzde 50 seviyesine çıkacak. Mobil internet kullanımının bu yıl yüzde 100 seviyesinde büyümesini öngörüyoruz.”
Avea içinde faturalı müşteri yönünde büyüyen bir trendin olduğunu anlatan Akdemir, “Sektörde en fazla faturalı müşterisi olan operatör konumundayız. İlk çeyrekte faturalı müşteri tabanını yüzde 14’lük artışla 5.7 milyona, toplam müşteri oranını ise yüzde 9 artışla 12.9 milyona çıkardık. Faturalı müşteri oranı yüzde 44 oldu. Bu dönemde, abone başına konuşma süresini de bir önceki yıla göre yüzde 14 artırarak 280 dakikadan 320 dakikaya çıkarıp, 278 dakikayla Avrupa’nın en fazla konuşan ülkesi Fransa’yı geride bıraktık.”

Haberin Devamı

40 milyon taşındı

Yılın başından 8 Mayıs tarihine kadar 195 bin 400 kişinin numarasını Avea’ya taşıdığına dikkat çeken Akdemir konuşmasını şöyle sürdürdü: “Numara taşıma izni çıktığından bu yana yaklaşık 40 milyon insan numarasını taşıdı. Yılın ilk çeyreğinde de numara taşımada lider olduk. Bizden ayrılan abonelerimiz de oldu. Kimse abone kaybetmek istemez ancak numara taşımanın kolay olduğu bir ortamda herkes istediği operatörü tercih edebilir. Numara taşımanın bu kadar kolay olması, sektörün güvenilirliğini gösteriyor. Numara taşıyanların yüzde 20’si 2 defa, yüzde 10’u da üç defa operatör değiştirdi.”

135 milyon lira yatırım

Türkiye’nin coğrafyası nedeniyle, telekomda yüksek yatırıma ihtiyaç duyduğunu bu nedenle yılın ilk çeyreğinde 135 milyon liralık yatırım yaptıklarını anlatan Erkan Akdemir şunları söyledi: “Sektördeki vergiler bizi çok zorluyor. Tüm bu olumsuzluklara rağmen Avrupa’daki hiç bir ülkede olmayan bir büyüme potansiyeliyle karşı karşıyayız. İlk çeyrekte 135 milyon lira yatırım yaptık.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!