Datateknik'te görevlendirme

Güncelleme Tarihi:

Datateknikte görevlendirme
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2007 18:41

Datateknik Bilgisayar AŞ ve Hızlı Sistem AŞ'de icradan sorumlu Yönetim Kurulu Murahhas Azalığına Nazım Özdemir getirildi.

Ülker Kurumsal İletişim'den yapılan açıklamada, Ülker iştirakleri arasında yer alan Datateknik Bilişim Grubu'nda icra sorumluluğunu Nazım Özdemir'in devraldığı belirtilerek, Datateknik Genel Müdürlüğü görevini Mehmet Yolcu, grubun bir diğer şirketi olan Hızlı Sistem Genel Müdürlüğü'nü de Mehmet İhsan Taşer'in yürütecekleri kaydedildi.
Açıklamada, bünyesinde Exper, Zyxel ve Hızlı Sistem AŞ'yi de barındıran Datateknik Bilişim Grubu'nun, 2006 yılında yazılım ve internet alanında da yatırım yaparak Medyasoft, Medisoft, Workcube ve İnterajans'ı da bünyesine kattığı hatırlatıldı.

2005 yılında, Üst Yönetici (CEO) Ahmet Özokur tarafından başlatılan yeniden yapılanma ve yatırım çalışmalarını tamamlayan Datateknik Bilişim Grubu'nun sadece Türkiye'de değil, bölgede en büyük IT topluluğu olmayı hedeflediği belirtilen açıklamada, Nazım Özdemir'in 1980 yılında Ülker Grubu şirketlerinden Anadolu Gıda Sanayi'nde Bilgisayar Programcısı olarak gruba katıldığı, 1985 yılında Grubun IT Koordinatörlüğü'nü üstlendiği,1989 yılında da grubun ortaklığı ile Datateknik Bilgisayar Sistemleri AŞ'nin kuruluşunu gerçekleştirdiği vurgulandı.

Datateknik Genel Müdürlüğüne getirilen Mehmet Yolcu da iş hayatına 1991 yılında Datateknik'te başladı. Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü mezunu olan Yolcu, son olarak kurumun İş Geliştirme ve Proje Direktörlüğü görevlerini yürütüyordu.

Grubun bir diğer şirketi Hızlı Sistem Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Mehmet İhsan Taşer, iş hayatına 1986 yılında Apple Bilkom'da başladı. Taşer, 1999 yılında kurduğu Macromedia distribütörü olan Medyasoft, yeni medya ajansı İnterajans, e-iş yazılımı şirketi Workcube, e-learning ve özel BT projeleri konusunda uzman Mindsoft'un kurucu ortakları arasında yer aldı. Taşer, geçen yıl şirketlerini Datateknik Bilişim Grubu bünyesine kattı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!