Darphane’de ‘bandrol’ krizi

Güncelleme Tarihi:

Darphane’de ‘bandrol’ krizi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2013 01:46

GREVDE olan Darphane’de şimdi de ‘içki ve sigara bandrolü’ krizi çıktı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz ay greve giden Darphane’nin yaptığı işler arasında içki ve sigarada kaçakçılığı önlemek için kullanılan bandrollerin üretimi de vardı. Hassas bir konu olduğu ve kaçakçılıkla mücadelenin en önemli ayaklarından biri olduğu için de bandrollerin Darphane içinde darphane işçileri tarafından üretilmesi, sadece bandrollerin kişileştirme işleminin Sicpa-Assan firması tarafından yapılması sağlanıyordu. Ancak Darphane’de greve çıkılmasının ardından bandrol yapımında sıkıntı olabileceğini öngören Gelir İdaresi Başkanlığı Sicpa’ya “Bandrolleri grev sürecine firmanız tarafından belirlenecek başka bir basım tesisinde yaptırın” talimatı verdi.

İŞLEMİ DURDURUN TALEBİ

Talimata ulaşan Darhane’de örgütlüğü Basın-İş Sendikası ise soluğu mahkemede aldı. Geçtiğimiz günlerde Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi’ni giden sendika, “Bu işlemi durdurun” talebinde bulundu. Mahkemeye sunulan dilekçede, “Bu işlem hem grev kırıcılığıdır. Hem de bandrol güvenliğinin Darphane kontrolünden çıkıp özel bir şirketin kontrolüne verilmesine yol açar. Bu nedenle yürütmeyi durdurma ve iptal kararı istiyoruz” talebinde bulundu.

Haberin Devamı

YASAL GREV KARARI

Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne Basın-İş Sendikası tarafından sunulan dava dilekçesinde 8 Temmuz saat 14.00 itibariyle Darphane Damga Matbaası Genel Müdürlüğü ve bağlı işyerlerinde yasal grev kararı alındığı anımsatıldı. Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu gereği grev zamanında başka işçi alınamadığı ve başkalarının çalıştırılamayacağı kaydedilen dilekçede, ancak bu düzenlemeye aykırı gelişmeler yaşandığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!