Güncelleme Tarihi:
VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN..
313 metre ve 78 kattan oluşan ultra teknolojik kulenin her katı parça parça bir fabrikada inşa edilip binaya eklenecek. Dünyada ilk defa kullanılacak bir sistemle yapılacak döner kule hem rezidans hem de 6 yıldızlı otel olarak hizmet verecek.
Kulenin tamamı Dubai'deki fabrikalarda üretilen modüllerden inşa edilecek. Ana hedef şs kalitesini yükseltip maliyet ve iş süresini azaltmak. İnşaat tarihinde bir ilk olan bu sistem sayesinde işçi sayısı ortalama yüzde 90 oranında, maliyet ise yüzde 20 oranında azalacak.
Böylece kulenin tamamlanması için gerekli 18 ay içinde 2000 işçi yerine sadece 90 işçi çalışacak. Yüksek teknoloji ve kontrol tekniklerinin kullanılacağı sistem sayesinde iş güvenliği riski de azalacak.
Da Vinci kulesi yeşil enerji üreterek kendi elektrik ihtiyacını da karşılayabilecek. Her iki kat arasına yerleştirilecek 48 rüzgar turbünü sayesinde dünyada ilk kez bir bina bu kadar yüksek miktarda enerji üretecek.
"Tailor made solutions" ismi verilen bu sisteme göre fabrikada inşa edilen bloklar binanın temelinden i
Normal inşaatlara göre depreme 1.3 kat daha dayanıklı inşa edilecek kulede isteyen arabasını özel bir asansör sayesinde oturduğu kata park edebilecek.
330 milyon dolara mal olacak Da Vinci kulelerinin en büyük özelliği her katının kendi etrafinda dönebiliyor olması. Ses komuta sistemiyle dönecek olan katlar birbirinden bağımsız olarak hareket edebilecek. İsteyen istediği zaman oturduğu katın manzarasını değiştirebilecek.
Dünyanın tek yedi yıldızlı oteli Burj El Arap yakınlarında inşa edilecek kulede oturanlar aynı masada sabah kahvaltısında güneşin doğusunu, akşam yemeğinde güneşin batışını seyredebilecek.
Projenın yaratıcısı Floransalı mimar David Fisher döner kulelerden New York, Tokyo, Londra, Hong Kong başta olmak üzere dünyanın en önemli merkezlerinde toplam 12 adet inşa edecek. Her kulenin konsepti aynı olsa da birbirinden değişik olarak inşa edilecek. Kulelerin modullerinin tamamı Dubai'de inşa edilerek gemilerle bu şehirlere taşınacak.