Çukurova Üniversitesi "İş Kapısı" oldu

Güncelleme Tarihi:

Çukurova Üniversitesi İş Kapısı oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2010 10:59

Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olacak insanların yetiştirildiği üniversitelerin artık “iş kapısı” olarak görüldüğü, fakülte ve yüksekokul mezunlarının da aralarında bulunduğu çok sayıda gencin iş umuduyla başvuruda bulunduğu bildirildi.

Çukurova Üniversitesine (ÇÜ) aralarında fakülte ve yüksekokul mezunlarının da bulunduğu yılda ortalama 8 bin kişinin iş başvurusu yaptığı, bunlardan ancak 60 veya 100'üne istihdam olanağı yaratılabildiği belirtildi.

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, yaptığı açıklamada, üniversiteye 4/A, 4/B ve 4/C statüsünde eleman alma yetkileri olmadığını söyledi.

Prof. Dr. Akınoğlu, yaklaşık 3 ay çalıştırmak üzere asgari ücretli geçici personel veya taşeron şirket üzerinden eleman alımı yapabildiklerini ifade etti.

Üniversitede taşeron firma bünyesi ile hizmet alımı şeklinde istihdamın en fazla bin 400 kişiyle Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde yapıldığını, diğer birimlerde de 200 kişinin çalıştığını belirten Akınoğlu, “Taşeron şirketlerde çalıştırılma konusunda standartlarımız var. Çünkü istediğimiz nitelikteki elemanların istihdam edilmesi gerekiyor” dedi.

Akınoğlu, iş başvurularını yılda bir kez olmak üzere insan kaynakları aracılığıyla kabul ettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu: “Başvurular ekim ayında yapılıyor. Başvuru kütüğü oluşturuyoruz. Hiçbir şekilde bir elemanın çıkarılmasına müsaade etmiyoruz. Ancak bir kişi emekli olduğunda veya kendi isteğiyle ayrıldığında insan kaynaklarındaki başvurulardan buralara görevlendirme yapıyoruz. Bunları da kurulan komisyon aracılığıyla belirliyoruz. Komisyonda eleman talebinde bulunan birimden bir kişi olmasına özen gösteriyoruz.”

Akınoğlu, aralarında üniversite mezunlarının da bulunduğu, yılda ortalama 8 bin kişinin iş başvurusu yaptığını ifade ederek, şunları kaydetti: “Başvuranlardan ancak 60 veya 100'üne istihdam olanağı sunabiliyoruz. Üniversiteler 'iş kapısı' olarak görülüyor. Fakülte ve yükseköğretim mezunları bile asgari ücretle çalışmaya razı oluyor. İşletme fakültesi, iktisadi idari bilimler fakültesi mezunları hastanemizdeki bürolarda çalışıyor. Bir sosyal güvenlik numaraları olsun, sigorta primleri yatırılsın düşüncesiyle bu duruma razı oluyorlar. Biz de tabiİ nitelikli eleman kazanmış oluyoruz. Yapabildiğimiz ancak bu.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!