'Cradle to Cradle' konferansı 13 Aralık'ta

Güncelleme Tarihi:

Cradle to Cradle konferansı 13 Aralıkta
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2010 16:46

İstanbul ilçe belediye başkanları, işadamları ve mimarların katılımıyla gerçekleştirilecek olan Cradle to Cradle /C2C Konferansı 13 Aralık'ta düzenlenecek.

Haberin Devamı

Cradle to Cradle, (Beşikten Beşiğe) "Remaking the Way We Make Things" kitabının yazarlarından biri olan Prof. Dr. Michael Braungart'ın konuşmacı olarak katılacağı konferansta sistemin diğer tasarım sistemlerinden ayıran en önemli özellik olduğunun altı çizilecek.

C2C SERTİFİKASI NEDİR?

"Cradle to Cradle" sisteminin kullanımı üretim süreçlerinin atık üretimini sıfıra indirdiği gibi, maliyetlerini de önemli oranda düşürüyor. Ürün, klasik geri dönüşüm sisteminden farklı olarak, tamamen doğa dostu yöntemlerle üretilir, kullanılır, işlevi bittikten sonra dönüştürülür ve tekrar kullanılır.

Yeşil binalarda c2c sertifikalı ürünlerin kullanımı binaların tasarım sürecinin eksiksiz ve amacına en uygun şekilde gerçekleşmesini sağlayacaktır. Sistem yeşil binalarda kullanıldığında inşaat sektöründe bir devrim niteliği taşıdığı gibi, aynı zamanda birçok sektörde de uygulanabiliniyor.

Geçmişte protesto için gerektiğinde ağaçta yaşamış gerektiğinde ise kirli kimyasal tesis bacalarına tırmanmış olan eski Greenpeace eylemcisi Micheal Braungart, Almanya'da Kimya departmanında endüstriyel üretim tekniklerinin kimyasal süreçlerini araştırmaya başladı ve ardından Greenpeace International'da kimya bölümünün oluşumuna öncülük etti. 1985 yılında Hannover Universitesi'nde Kimya üzerine doktorasını tamamladıktan sonra ise Greenpeace kimya bölümü
liderliğini üstlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!