Çözümsüz sorun yok

Güncelleme Tarihi:

Çözümsüz sorun yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 1999 00:00

Haberin Devamı

Cihazımda neden ücret kontörünü '0' olarak görüyorum. Kontör ile ilgili bir ayarı tam yapamıyor muyum?

GSM telefonlarında görüşme ücretinin gösterilmesi öze!liği mevcuttur. Arama ücretinin gösterilmesi şebeke desteğini gerektirir. Çünkü cihazın arama ücretini belirleyebilmesi için şebeke tarafından cihaza ücretlendirme sinyalinin (kontör sinyalinin) her kontör atışında gönderilmesi gerekir. Turkcell bu hizmeti çok yakında vermeye başlayacak. Görüşme ücretini şu anda '0' olarak görmenizin sebebi budur.

Cep telefonum suya düşerse veya ıslanırsa ne yapmalıyım?

Cihazın suya düşmesi durumunda batarya cihazdan hemen ayrılmalıdır. İçerisine giren su temizlenmeli ve nemi alınmaya çalışılmalıdır. Batarya cihaza takılmadan, en kısa zamanda yetkili servise götürülmelidir. Cihazın içine sıvı girmesi durumlarında bazen cihaz geçici bir süre çalışsa bile sonradan problem çıkarabilmektedir. Bu sorunla karşılaşmamak için cihaz mutlaka servise götürülmelidir.

Hızlı arama tuşlarını nasıl kullanabilirim?

Telefonunuzun '1','2',...,'9' tuşlarına en sık aradığınız numaraları kodlayabilirsiniz. Bu numaralara arama yaparken ilk önce kayıtlı olduğu tuşa (örneğin, 4) daha sonra da arama tuşuna basmanız yeterli olacaktır. Eğer tek tuşla arama seçeneğini aktif kıldıysanız bu arama yapmak için numaranın hızlı arama için kayıtlı olduğu tuşa 2 sn. süreyle basmanız kafidir.

Arama yapamıyorum. Arama yapmak istediğimde, cihaz, 'operatör servislerini kontrol et' uyarı mesajını veriyor?

Sabit arama seçeneği aktif kılınmış ve siz sabit arama listesinde olmayan bir numarayı aramaya çalışıyor olabilirsiniz. Sabit arama, cihazınızdan PIN2 (Süper PIN) kodunu girmeden cihazınızın sabit arama listesine kaydettiğiniz numaraların dışındaki her hangi bir arama yapılmasını engeller (örneğin, bir işveren çalışanına tahsis ettiği tetefondan kendi işyeri numarası dışında başka numaraların aranmasını yasaklamak isteyebilir). Bu durumda, aramak istediğiniz numarayı ya sabit arama listesine kaydetmeli ya da sabit arama seçeneğini kapalı konuma getirmelisiniz.

Numaranızın yollanması seçeneğini kapalı konuma getirmiş olabilirsiniz. Sorunu gidermek için bu ayarı standart (şebekenin farzettiği ayar) konumuna getirmelisiniz.

Telefon ayarlan menüsü içinde yer alan 'Şebeke seçimi' seçeneğinin fonksiyonu nedir?

Şebeke seçimi menüsünde iki çeşit seçenek bulunur:

Otomatik : Bu ayar seçili durumda olduğunda, cihaz, kapsama alanında bulunduğu şebekelerden, ve eğer bu şebeke kendi şebekesi değilse şebekesinin (roaming) anlaşmalı olduklarından şebeke alım gücü en yüksek olanı seçer. Bu ayar seçili olduğunda cihaz her an bütün şebekeleri kontrol edeceğinden batarya performansı düşer. Ayrıca sınır bölgelerinde, komşu ülke GSM şebekelerinin alım gücünün kendi şebekenizin alım gücünden daha yüksek olduğu yerler olabilir. Örneğin, Ege Bölgesi kıyı şeridinde bazı Yunan şebekelerinin alım gücü daha yüksek olabilir. Eğer bu ayar otomatik olarak seçilmişse ve şebekenizin bu Yunan şebekesiyle roaming anlaşması varsa cihazınız bu şebekeyi kullanmaya başlar. Bu durumda cihazınızın ekranında Turkcell adının yazdığı kısımda kullandığınız Yunan şebekesinin adı görülür ve yapılan bütün görüşmelerin ücretlendirilmesi uluslararası ücretlendirme esaslarına göre yapılır.

Elle : Cihazınız sizin seçtiğiniz şebeke dışında başka bir şebeke aramaz ve başka şebekeyi kabul etmez. Bu ayarın kullanılması cihazın sürekli bütün şebekeleri kontrol etmesini engelleyeceğinden batarya pertormansını artırır.

Güvenlik ayarları menüsünün içinde yer alan 'Sabit arama' seçeneği ne işe yarar?

Sabit arama, cihazınızdan PIN2 (Süper PIN) kodunu girmeden cihazınızın sabit arama listesine kaydettiğiniz numaraların dışındaki her hangi bir arama yapılmasını engeller (örneğin, bir işveren çalışanına tahsis ettiği telefondan kendi işyeri numarası dışında başka numaraların aranmasını yasaklamak isteyebilir). Açık konuma getirdiğinde 'Numaralar' altında kayıtlı olan numaralar dışında başka hiçbir numara aranamaz. Numaralar listeye kaydedildiği biçimde aranmalıdır (şebeke koduyla birlikte kaydedilen bir numara şebeke kodu girilmeden aranmaya kalkılırsa cihaz numaranın aranmasına izin vermez). Telefonunuzda arama yapamama durumunda ilk kontrol edeceğiniz yer sabit arama olmalıdır. Açık olup olmadığına bakmanız gerekmektedir.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!