Coşkun: Dört milyon hayali esnaf var

Güncelleme Tarihi:

Coşkun: Dört milyon hayali esnaf var
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2005 01:54

Sanayi Bakanı Ali Coşkun, vefat ettiği halde 43 yıldır kaydı silinmeyen esnaf olduğunu belirterek, dört milyon esnafın ’hayali’ çıktığını söyledi. Coşkun, kayıtlarda 6 milyon olarak gözüken esnaftan sadece 1 milyon 800 bininin, kayıtlarını yenilediğini bildirdi.

Coşkun dün TBMM Genel Kurulu’nda bütçesi görüşülürken e-esnaf projesi kapsamında, adı olan ancak üyesi olmayan odalarla karşılaştıklarını anlattı. Sicil kaydını yenilemeyen, hayali isimlerle kurulmuş odaların tasfiye edildiğini belirten Coşkun, dört milyon esnafın pasif durumda olduğunu bildirdi. Coşkun, 2005’de 178 bin 236 yeni esnaf kaydı olurken, 153 bin 857 esnafın emeklilik ve ölüm gibi nedenlerle kaydının silindiğini ifade etti.

ÜLKER’E AYRIM YOK Coşkun, iktidarın kendisine yakın kuruluşlara ayrım yaptığı iddialarını yanıtlarken de Ülker grubunu örnek gösterdi. İktidarın göreve başladığı günden beri kendisine yakın veya uzak hiçbir kuruluşa ayrım yapmadığını, ismi gibi adaletle hareket ettiğini savunan Coşkun şunları söyledi: "İhbarlar üzerine Ülker Della Gıda Sanayini inceleyen müfettişler çalışmalarını tamamladı. Şeker kurulu yakında bununla ilgili kararını verecek. Müfettişler, tesisin uzun zamandır çalışmadığı, deneme çalışması yaptığı tespitinde bulundular"

100 TRİLYON CEZA Coşkun, akaryakıt istasyonlarındaki denetimlerini de anlattı. Laboratuvar gibi donatılmış 41 seyyar araç ve 550 personelle, tarama yapıldığını belirten Coşkun, 15 bin istasyondaki 69 bin akaryakıt sayacıyla 6 bin gaz pompası denetlendiğini bildirdi. Coşkun, 1960 benzinliğin şartlara uygun olmadığı için kapatıldığını, 100 trilyon ceza kesildiğini belirtti.

PANCARDA İSTİSMAR YOK Coşkun, pancar kotasının istismar edildiği eleştirilerini ise "Göreve geldiğimizde 7 fabrika kapatılması öngörülmüştü. Kapatmadık, alternatif ürünlerle dengeledik. Kotalarda kısılma değil yüzde 8-10 arasında artış oldu" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!