Collection, Damas’tan hisselerini geri aldı

Güncelleme Tarihi:

Collection, Damas’tan hisselerini geri aldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2012 00:00

Dubai merkezli mücevher markası Damas’ın ortak olduğu Türk şirketi Collection Mücevher, hisselerini Damas’tan geri alıyor.

Haberin Devamı

Collection Mücevher Yönetim Kurulu Üyesi Gökçe Atuk, “Damas’ın bizim şirketimizde yüzde 50 ortaklığı vardı. Hisseleri geri alıyoruz. Anlaşma aşamasına gelindi. Kendimiz yurtdışında mağazalar açacağız. İki tane Kazakistan’a iki tane de Romanya’ya Collection ismiyle mağaza açtık. Dubai ve Rusya’da da uygun yerler arıyoruz. İstanbul’da da Collection’ları genişleteceğiz” dedi.

Türkiye ilk 5’te

Damas’ın Türkiye’de her yıl yüzde 15 büyüdüğünü dile getiren Damas Türkiye Temsilcisi Dilek Ertek, şunları söyledi: “Türkiye, Damas’ın faaliyet gösterdiği ülkeler içinde ilk 5’te. Avrupa bu kadar hastalıklı durumdayken, Türkiye parlayan yıldız gibi. İstanbul tam anlamıyla marka durumunda. Ürün tanıtımı için İstanbul’da İtalyan gemisinde verdiğimiz davete Elton John’un menajeri de katıldı. İstanbul’a gelmeye doyamadığını söyledi. Bunun dışında Damas’ın Türkiye’de fanatikleri de oluştu.”

Haberin Devamı

İtalyan Konsolosu giremedi

Ertek, ürün tanıtımlarının gerçekleştiği İtalyan gemisine sadece 300 kişiyi davet ettiklerini ancak 180’inin içeri girebildiğini belirterek, “Organizasyon şirketi listeleri karıştırmış, bir sürü kişi kapıda kaldı. Onlar için hemen bir yemek organize edeceğim. Çok mahçup olduk. İtalyan Konsolosu’nun 30 kişilik ekibi ile geri çevrilmesi tam bir komedi oldu. İtalyan gemisine İtalya Konsolosu giremedi. Sonuçta kaybeden biz olduk” dedi. Böyle bir organizasyonu gemide yapmanın çok riskli olduğunu da ekleyen Ertek, “Bu talep bize kruvaziyer gemisinin yönetiminden geldi. Biz de üst gelir grubuna hitap ettiğimiz için güzel olabileceğini düşünüp yapma kararı aldık. Bir çok aksaklık yaşandı” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!