Çok yorulduk

Güncelleme Tarihi:

Çok yorulduk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 20:23

TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, toplumun yaşanan gerginliklerden çok gerildiğini ve yorulduğunu belirterek, “Gerilimlerin düşmesini, doğal hayat tempomuza dönmeyi arzuluyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan ise, “Son 2-3 yılda yaşanan yıpratıcı süreç ve sert tartışmalar hepimizi yordu ve ekonomiyi kutuplaştırdı. Artık bunları geride bırakmak gerekiyor” mesajını verdi.

TÜRK Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yüksek İstişare Konseyi (YİK) toplantısına iş dünyasının toplumsal gerginliklerin bitirilmesi ve reformlara yoğunlaşılması talepleri damga vurdu. TÜSİAD YİK Başkanı Tuncay Özilhan, “Son 2-3 yılda çok yıpratıcı bir süreç yaşadık. Hem demokrasimiz yıprandı hem de ekonomimiz zarar gördü. Sert tartışmalar hepimizi yordu ve ekonomimizi kutuplaştırdı. Artık bunları geride bırakmak gerekiyor” derken, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes de, “Toplum olarak çok gerildik, çok da yorulduk. Gerilimlerin düşmesini, doğal hayat tempomuza dönmeyi, terörün değil barışın, kaygıların değil, geleceğe güvenin hakim olduğu bir ortamı arzuluyoruz” diye konuştu. TÜSİAD ile hükümet arasındaki ılımlı hava önceki gece yapılan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı kokteylden sonra dünkü YİK toplantısında da devam etti. TÜSİAD’ın “Reformların yapılması, anayasa ve toplumsal gerginliklerin bitirilmesi” taleplerine karşılık Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan da “Biz bir reform hükümetiyiz” mesajı verdi.

HEMEN YARIN BAŞLAMALI

TÜSİAD Başkanı Başaran Symes, siyasal bünyedeki yaraları sarmak ve toplumsal barışı yeniden tesis etmek için hukukun üstünlüğü, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı ile adil yargılanma konularındaki eksikliklerin süratle giderilmesi gerektiğini belirterek “Süratle derken aslında yarın demek istiyorum” vurgusu yaptı. İş dünyası olarak beklentilerinin, Türkiye’nin önünde bulunan fırsat ve mücadele alanlarına ilişkin reformların, etkili bir şekilde kesintisiz uygulamaya konulması olduğunu vurgulayan Başaran Symes şöyle konuştu: “Bu yönde atılacak en somut adım ise sizin ön almanızla (Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan) oluşturulacak ve iş dünyasının da içinde yer aldığı bir ‘Reform Koordinasyon Kurulunun’ kurulmasıdır. Böylelikle reformların etkili bir şekilde hayata geçirilebilmesi için çok önemli bir mekanizma tesis edilmiş olacaktır. Başbakanın TBMM’de Hükümet programı sunumunda vurguladığı üzere ‘politikaların şekillendirilmesi ve hayata geçirilmesinde tüm kesimler ile yakın bir istişare içinde hareket edilmesini’ de bu sürecin önemli bir başarı ölçütü olarak görüyoruz.”

Haberin Devamı

Çok yorulduk




REFORM İÇİN İŞBİRLİĞİ

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Yardımcısı Lütfi Elvan ise TÜSİAD üyelerine yaptığı konuşmada reform vurgusunda bulundu. Yeni dönemin Türkiye açısından tarihi fırsatlar sunduğunu dile getiren Elvan, “Bu dönem 13 yılda elde ettiğimiz demokratik, ekonomik, sosyal kazanımlarımızın daha güçleneceği, reformlarımızın gerçekleştirildiği, büyük ölçekli mega projelerin tamamlandığı ve yeni projelerimizin başlatıldığı bir dönem olacaktır” dedi. Siyasi partilere de çağrıda bulunan Elvan, “TBMM’de partimiz dışında siyasi grubu bulunan diğer partilerin de reformlara yönelik ciddi destek vermesi bizler açısından büyük önem arz ediyor” dedi. Reformların kısa sürede gerçekleştirilmesi için muhalefet partileri ile işbirliği yapmaya hazır olduklarını belirten Elvan, yeni anayasanın oluşturulabilmesi için muhalefet partilerinin destek vermelerini de önemsediklerini söyledi. Elvan, “Elbette anayasa, önceliğimiz olacak. Anayasa dışında Siyasi Partiler Kanunu, Siyasi Etik Kanunu, cemevlerinin hukuki statü kazanması, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun yeniden yapılandırılması, bilirkişi müessesinin yeniden yapılandırılması, sektörel ihtisas mahkemelerinin tesis edilmesi, kişisel verilerin korunması, devlet sırrı, iş mahkemelerinin işleyişinin gözden geçirilmesi, devlet personel rejimi gibi refomları gerçekleştireceğiz” açıklamasını yaptı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!