Güncelleme Tarihi:
Üretim süreçlerinde kullandığı suyun yüzde 100’ünü 2020 yılına kadar doğaya geri kazandırmayı amaçlayan Coca-Cola, bu hedefini gerçekleştirdi. 2004 yılından bu yana, 71 ülkede 248 toplumsal su projesi yürüten Coca-Cola, ürünlerinde ve üretim süreçlerinde kullandığı 300 milyar litre suya karşın 337 milyar litre suyu geri kazandırdı. Gece Sulaması ve Geleceğin Tarımı projeleriyle 4,3 milyar litre suyu 2015 yılında topluma ve doğaya geri kazandırmayı başaran Coca-Cola Türkiye, 2015 yılı içerisinde Türkiye’de kullandığı suyun bir buçuk katını doğaya kazandırmış oldu.
Coca-Cola Türkiye, su geri kazandırma faaliyetlerini Coca-Cola Hayata Artı Vakfı ve Doğa Koruma Merkezi ortaklığında gerçekleştirdiği Hayata Artı Çevre Programı ile yürütüyor. Hayata Artı Çevre Programı ile çiftçilerin iklim değişikliğine uyumunu sağlamayı amaçlayan Coca-Cola, yeni bir toprak ve su yönetimi anlayışını hayata geçirerek, sonuçları ve etkilerini tüm Türkiye’ye ve benzer coğrafyalara yaygınlaştırmayı hedefliyor.
Coca-Cola Türkiye Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas, gerçekleştirdikleri yoğun çalışmalar sonucunda geldikleri noktadan mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Sürdürülebilirlik yaklaşımımız çerçevesinde, bir taraftan üretim süreçlerimizin tümünde suyu en verimli şekilde kullanırken, diğer taraftan toplumsal projeler ile suyu doğaya geri kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.
KULLANDIĞI SUYUN YÜZDE 115’İNİ GERİ KAZANDIRDI
Coca-Cola, şişeleme ortakları ile birlikte dünya çapında gerçekleştirdiği su geri kazandırma projeleriyle, bugüne kadar kullandığı suyun yüzde 115’ini doğaya ve topluma geri kazandırdı. Coca-Cola gerçekleştirdiği projelerde temiz ve güvenli suya erişim sağlanması veya var olan erişimin güçlendirilmesi, su havzalarının korunması, su tasarrufunun desteklenmesi ve kritik yerel su sorunlarına dair toplumu bilinçlendirmeyi hedefliyor.