Çizgili sırtlana özel koleksiyon

Güncelleme Tarihi:

Çizgili sırtlana özel koleksiyon
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2013 01:19

Çocuk giyimde 35 yılı geride bırakan Panço, Doğa Derneği ve tasarımcı Bahar Korçan ile birlikte ilginç bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyor.

Haberin Devamı

Çizgili sırtlan, dev kertenkele, çöl varanı, çizgili ishak kuşu gibi Urfa bozkırlarında nesli tükenmekte olan hayvanları animasyon karakterlere dönüştüren Bahar Korçan, Panço için özel bir koleksiyon hazırladı. Organik kumaşların kullanılacağı koleksiyonun gelirinin tamamı Doğa Derneği’ne bırakılacak. Doğa Derneği’nin çocukların dokunarak, tecrübe ederek doğayı keşfetmelerini sağladığı Doğa Çantam Projesi, Urfa bozkırlarında çocukları ağırlayacak. Panço İş Geliştirme Müdürü Semih Levi, “100’e yakın mağazamızı yılda 6 milyon kişi çocuklarıyla ziyaret ediyor. Onlara ulaşmayı, çocukları doğa konusunda bilinçlendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

BOZKIRIN GÜZELLİĞİ

Doğa Derneği Genel Müdürü Engin Yılmaz, şu bilgileri aktırdı: “Bozkır kötüdür ağaç dikelim, diye yanlış bir anlayış var. Bozkırın kendisi güzel ve o da eko sistemin bir parçası. Her yere ağaç dikmek, çevrecilik değil. Susuzluktan kuruyan Konya ovasına hâlâ ağaçlar dikiliyor. Tüm Türkiye orman olsa yiyecek ekmek bulamayız. Buğday, bozkırda yetişir. Hitit, Çatalhöyük gibi medeniyetler bozkırda kurulmuştur. Urfa bozkırlarındaki canlıların yüzde 90’ı barajlar yüzünden yok oldu. Elimizde kalan son yüzde 10’u koramaya çalışıyoruz.”

Doğa Çantam Projesi’nin yıllardır 6-11 yaş arası çocukları eğiten İngiltere Kraliyet Kuşları Koruma Derneği’nden uyarlandığını belirten Yılmaz, “Projeyi okullar ve gönüllülerle yapıyoruz. Bitki türlerini öğreniyor, karıncaları izliyor, doğayı keşfediyor. Farkındalık yaratmak için çok faydalı” dedi.

BAKMADAN GEÇME!