Civan, ‘kayıt düzeltme’ istedi dönüş havası verdi

Güncelleme Tarihi:

Civan, ‘kayıt düzeltme’ istedi dönüş havası verdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2010 00:00

Eski Emlak Bankası Genel Müdürü, halen ABD’de yaşayan Engin Civan, beraat ettiği veya zaman aşımı nedeniyle düşen bazı davalarda gıyabi tutuklu göründüğünü belirterek, avukatı aracılığıyla kayıtların düzeltilmesi için harekete geçti.

Engin Civan’ın avukatı Ercan Sezgin, Şişli 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvurarak, müvekkili hakkında Bankalar Kanunu’na muhalefet suçundan yargılandığı dava nedeniyle gıyabi tutuklama kararı verildiğini, 1995’de açılan davanın 1999’da zaman aşımı nedeniyle ortadan kaldırıldığını ancak müvekkili hakkında halen savcılık ve emniyet kayıtlarında ilgili arama kaydının bulunduğunu vurguladı. Avukat Sezgin, müvekkiliyle ilgili polis ve savcılık kayıtlarında bazı sorunlar yaşandığını belirterek, “Engin Civan hakkında açılan davalar ya beraat ile sonuçlandı ya da zaman aşımından düştü. Şu an için dönüş yapacağı gibi bir durum yok. Bana ‘geleceğim’ veya ‘gelmeyeceğim’ demedi” dedi.

Rûşvetin belgesi mi olur

Engin Civan, “Civangate Skandalı” ile Türkiye tarihine geçti. Olay, eski Emlak Bankası Genel Müdürü Engin Civan’ın, 19 Eylül 1994’te, Alaattin Çakıcı’nın adamı Davut Yıldız tarafından vurulmasıyla patlak verdi. ESKA İnşaat Şirketi’nin patronu Selim Edes, Civan’a verdiğini iddia ettiği 5 milyon dolarlık rüşvetini geri alamayınca mafyadan yardım istemişti. Mahkemede Selim Edes’in sarf ettiği, “Rüşvetin belgesi mi olur p...” sözü çok konuşulmuştu. Civan, bu davada 7 yıl 6 ay hapse çarptırılmış, 550 gün cezaevinde yattıktan sonra infaz yasasından yararlanarak 3 Nisan 1996’da serbest kalmıştı. Civan, serbest kaldıktan sonra gittiği ABD’den geri dönmedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!