Güncelleme Tarihi:
Kokpit.Aero'nun haberine göre İstanbul Lounge’ın kapasitesi ikiye katlanırken açılışta salonu işleten Turkish Do&Co sürprize hazırlanıyor. Salonda oluşturulan özel bir köşede, yolcuların önünde mantı açılacak ve pişirilecek. Büyük ilgi çekecek mantı hem Türk, hem de İtalyan mutfağına yakın yolcuların büyük ilgisini çekecek. Bir yandan da Türk yemek kültürünü dünyaya tanıtacak.
GÖZLEME AÇILACAK
Salondaki ikinci sürpriz ise gözleme olacak. İstanbul Lounge 1,5 yıl önce açıldığında pide fırını büyük ilgi çekmişti. Akıllara önce “Pide Türk kültürü, yabancı yolcu pide yiyecek mi?” soruları gelse de sonrasında Türk yolcudan çok yabancılar pide fırının önünde sıra olmuştu. Benzer bir etkinin gözlemede de yaşanması bekleniyor. Akdeniz ve Ege’deki turistik noktalarda gözleme ‘pancake’ olarak adlandırılıyor.
MEZE KÖŞESİ
Türk mezelerinin dünyaya tanıtmak amacıyla salonda bir meze köşesi de oluşturuldu. Acılı ezmeden favaya Türkiye’nin farklı köşelerinden gelen mezelerin tadına burada bakılabilecek. Ege'den Güneydoğu'ya kadar farklı mezeler zaman zaman güncellenerek bu köşede servis edilecek.
TUVALET KAPILARI DIŞARI AÇILIYOR
Salonun ilk bölümü hizmete girdiğinde tuvalet kapılarının içeri açılmasına dikkat çeken Uğur Cebeci’nin uyarısının ardından yeni salondaki tuvaletlerde kapı tasarımı değiştirildi. Gerektiğinde acil durumlarda rahat operasyon yapılabilmesi için tuvaletlerin kapıları dışarı açılıyor.
Yapılan araştırmalar, uzun uçuşlardan geldikten sonra yolcuların kalp krizi yüzdeleri yüksek. Bazı olaylarda kapının dışarıdan açılamaması nedeniyle müdahalede geç kalındığına dikkat çekiliyor.
DÜNYANIN EN İYİ SALONLARI ARASINDA
Günün her saatinde yolcuların büyük ilgi gösterdiği bu salon, kısa sürede dünya sıralamasında ilk 10'a girdi. Toplam alanın 6 bin metre kareye çıkartılması ile yolculara daha rahat bir ortam sunacak salon, özellikle transit uçuşların yoğunlaştığı sabah erken saatlerde ve akşam üzerinde yolcuların uçaklarını daha konforlu beklemelerini sağlayacak.