Güncelleme Tarihi:
Ön koltukta oturuluyor
Eduplus ve Taktx tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Liderlik Zirvesi’nde konuşan Hexagon Yönetim Kurulu Başkanı Jan Nahum, “New York’taki taksi ihalesinde finale kalan Karsan’ın ihaleyi kazanması durumunda Türk otomotiv sanayi markalaşmış olacak. Ancak asıl bu araçları diğer şehirlere de verebildiğiniz, yıllık 200-250 binlik ihtiyacı karşıladığınız zaman çok farklı bir dünyayı yaratmış olursunuz. Türkiye alan bir toplumdan veren bir topluma geçti. Arka koltukta oturmak yerine ön koltukta yöneten bir toplum olmaya yöneldi” diye konuştu.
Marka yaratma mecburiyeti
Türkiye’nin lider bir ülkeye dönüşmeye yönelik bir zihin yapısına kavuştuğunu söyleyen Nahum, şöyle konuştu: “Lider devlet olmak için lider sektörleriniz olması lazım. Otomotiv sektörü Türkiye’nin lider sektörlerinden birisi. 2023 hedeflerini gerçekleştirmek ve bu liderliği daha ileriye taşımak için Türkiye’nin kendi modelini ve markasını yaratması gerekiyor. Başkası yaratıyor, siz üretiyorsanız lider olamazsınız. Bir marka yaratmak mecburiyeti var. Eğer Türkiye 10 büyük ekonomiden biri olmak istiyorsa her sektörde kendi markasını yaratmak zorunda.”
Teknolojiyi kullanmayan yönetici başarılı olamaz
AVEA CEO’su Erkan Akdemir, teknolojiyi kullanmayan yöneticinin başarılı olmasının mümkün olmadığını belirterek, “GSM sektörünün, müşteriyi en iyi anlayan sektörlerden biriyiz. Biz müşterinin cebindeyiz. Artık insanlar cep telefonları olmayınca bir organını kaybetmiş gibi hissediyor. Yönetici, müşteri olmalı. Git geller yaşamalı. Eğer bu şekilde olmassa müşteriyi asla tam olarak tanıyamaz, bir şeyler ‘gibi’ olarak kalır” diye konuştu. Akkök Sanayi, Yatırım ve Geliştirme A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman teknolojinin çok önemli bir güce eriştiğine işaret ederek, “Bugünün yöneticisi teknolojiyi kullanmıyorsa, başarılı olması mümkün değil” dedi.
Kulüp yönetmek kolaylaştı
BÜYÜK kulüplerde başkan olmanın zor olduğunu anlatan Fenerbahçe’nin eski başkanı Ali Şen, “Eskiye göre şartlar değişti. Eski şartlara göre başkanlık yapmak bugünkine göre10 kat zordu. Taraftarlar artık kulübün finansmanına katkı yapıyor. Bugün bakıldığında taraftar ürünlerinin satışları çok yüksek getiri sağlıyor” dedi. Galatasaray’ın eski başkanlarından Alp Yalman ise, Galatasaray’ı kasasında para olduğu dönemde görevi bıraktığı söylerken, “Futbol takımı son zamanlarda kötü neticeler alıyor. Ümitsizliğe kapılmamak lazım. Şimdiki yöneticiler klubün parasını nasıl harcarım diye düşünüyor. Biz ise nereden kısarız diye bakıyorduk. Bu şekilde sportif başarı da gelmez” dedi.