Çinliler otoda ‘lüks’ sever

Güncelleme Tarihi:

Çinliler otoda ‘lüks’ sever
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2012 00:00

Dünyanın büyük otomobil ülkesi haline gelen Çin’e lüks markalar adeta çıkarma yapıyor. Bu yılın ilk 3 ayında yüzde 37 büyüyen lüks sınıftan daha fazla pay kapmak isteyen markalar bir taraftan yeni yatırımlara imza atarken diğer taraftan Pekin’de düzenlenen fuarda en yeni modellerini vitrine çıkardı.

Haberin Devamı

DÜNYANIN en büyük otomobil pazarı Çin’de düzenlenen ‘Uluslararası Pekin Otomobil Fuarı’nda lüks markalar gövde gösterisi yaptı. Dün uluslararası basın için kapılarını açan ve 2 Mayıs’a kadar devam edecek fuarda 120 yeni model sergilenirken, özellikle Avrupalı lüks markalar birbirinden dikkat çeken yeni model ve konseptleriyle ilgi odağı oldu. Fuarın diğer dikkat çeken modelleri ise çevreci araçlar oldu. Toyota, BMW, Honda ve Warren Buffett’in ortak olduğu Çinli BYD başta olmak üzere elektrik, hibrid ve alternatif enerji kaynaklarından oluşan 88 yeni model sergilendi.
3 ayda 130 bin lüks oto
Çin’de lüks otomobil satışların toplam pazardan daha hızlı büyümesi özellikle bu alanda Avrupalı lüks markaların yatırımlarının artmasını sağlıyor. Bir çok lüks marka, Çin’de yeni yatırımlara imza atarken fuarda da bu pazara gösterdikleri ilgiyi yeni modelleriyle ortaya koydu. Bu yılın ilk 3 ayında yüzde 36.7 büyüyerek Çin’de lüks oto pazarının 130 bin adede ulaşması, sadece Audi, Mercedes BMW gibi lüks markaları değil Citroen, Renault gibi  markaların da iştahını kabarttı. Citroen, DS markası altında yer alan ‘Numero 9’ isimli en lüks aracını Pekin’de sergilerken, Renault’da lüks sedan modelini yine bu fuarda dünyaya tanıttı.

9 Numara

Haberin Devamı

Citroen’in lüks markası DS çatısı altında geliştirdiği ‘Numero 9’ isimli konsepti Pekin’deki  yerini aldı. DS9 ismiyle seri üretime geçecek konsept araçta elektrikli ve 1.6 litre benzinli motor yer alıyor.

En spor SUV

Audi, kompakt SUV modeli Q3’ün spor versiyonu olan Q3 RS’i Pekin’de tanıttı. Audi, ilk kez bir SUV modelinde RS versiyonunun geliştirirken, araçta 2.5 litrelik 5 silindir turbo motor görev yapıyor. 360 beygirlik bu araç 0’dan 100 km’ye 5.2 saniyede çıkıyor.

Çinli Jeep

Chrysler, Pekin fuarında Jeep Wrangler’ı Çin takvimine göre ‘Ejdarha Yılı’ olması nedeniyle farklı bir tasarımla sergiledi. Araç ejdarha motifleriyle süslendi.

En uzun 3 Serisi

BMW, Avrupa’da büyük beğeni toplayan 3 Serisi’nin Li isimli uzun şasili versiyonunu çin’de tanıttı. Mevcut 3 Serisi’ne göre 102 mm uzayan aracın 3 farklı versiyonu bulunuyor. 335Li, 328Li ve
320Li versiyonlarına sahip araç Çin’in Shengyang şehrinde üretiliyor.

Haberin Devamı

En lüks Renault

Renault en lüks modeli Talisman’ı Çin’de vitrine çıkardı. Renault’un Koreli şirketi Samsung tarafından üretilen SM7 platformunda geliştirilen araç sadece Çin pazarında satılacak.

 2. EL OTOMOBİL FIRSATLARI İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!