Çin'e, kaliteli ve pahalı Türk kumaşı

Güncelleme Tarihi:

Çine, kaliteli ve pahalı Türk kumaşı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2006 13:32

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı İsmail Gülle, Türk Tekstil İhracatçılarının Çin’deki Shanghai de Intertextile Fuarı’nda zoru başardığını, başta tekstil sektöründe olmak üzere dünyayı ucuz ürünleriyle kasıp kavuran Çin’e kaliteli ve yüksek fiyatlı kumaş ihracatı konusunda ciddi ve yüksek miktarlı bağlantılar yapıldığını bildirdi.

Türk tekstili, 25 Ekim’de açılan ve 28 Ekim’e kadar sürecek olan Shanghai de Intertextile Fuar’ında İTHİB önderliğindeki 13 firmanın önemli satış bağlantıları yaptığı bildirildi. Yüksek kaliteli ürünlerle, markalara üretim yapan firmalara yapılan satışlar artarken, Çin gibi dünyayı ucuz fiyatlı ürünlerle fetheden ancak aslında kendisi de çok önemli bir potansiyel taşıyan bu büyük pazarda umutlar ve beklentilerin arttığı kaydedildi. Birlik Mensucat firmasının, fuardan önce Çin’e 100 bin metre kadife kumaş satışı Türk firmalarının fuara moralli katılmasını sağlarken, fuarda, Söktaş, Bahariye, Akın Tekstil, Anteks, Altınyıldız, Birlik Mensucat, Abacı, GAP, Kipaş ve Orta Anadolu gibi firmaların da Çin’e mal satışı için bağlantılar kurduğı bildirildi.

7 MİLYAR DOLAR TEKSTİL İHRACATI HEDEFİ

Fuar katılımını organize eden İTHİB’in Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, Shanghai de Intertextile Fuar’ında, beklentilerin üzerinde bir iş yapıldığını belirtti. Gülle, firmaların markalara yaptığı üretimle, ithalatta da devasa rakamlara sahip olan Çin pazarına, kaliteli ve yüksek fiyatlı kumaş satmasının, Türk tekstilinin nerelere geldiğini göstermesi açısından önemli olduğunu vurguladı. Gülle, "Artık özgüvenimiz de, kalitemiz de, fiyatımız da uluslararası düzeyde. Hedefimiz 2007’de 7 milyar dolarlık tekstil ürünü ihracatı. Bunu gerçekleştireceğimize olan inancımız tamdır” dedi.

Tekstil ürünleri ihracatının 2006’nın Ocak-Eylül döneminde yüzde 11.9 artarak 4 milyar dolara ulaştığını kaydeden Gülle, Çin’e yönelik ihracatın ise yüzde 9.8 arttığını ifade etti. Çin'in, dünyanın en büyük tekstil ve hazırgiyim imalatçı-ihracatçıları ülkelerinin başında geldiğine işaret etti. Çin'in özellikle de düşük maliyetli üretimi ve ucuz ürünleriyle dünyayı kasıp kavurduğuna işaret eden Gülle, "Ancak, biz her zaman Çin’den korkmak yerine mücadele etmemiz gerektiğini, kendimize güvenirsek Çin’i pazar haline getirebileceğimizi söyledik. Yaptıklarımız da bunu gösteriyor" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!