Çin, Türkiye’deki noterlik sistemini inceliyor

Güncelleme Tarihi:

Çin, Türkiye’deki noterlik sistemini inceliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2018 17:13

Türkiye-Çin ilişkileri, son dönemde karşılıklı üst düzey ziyaretlerin de katkısıyla hızla gelişiyor. Kendi noterlik sistemlerini yeniden kurmayı planlayan Çin, Türkiye’deki modeli yakın takibe aldı.

Haberin Devamı

Ticari ve hukuki işbirliklerinde önemli rol üstlenecek iki ülkenin noterlik meslek örgütleri İstanbul’da bir araya gelerek önümüzdeki dönemde yapacakları işbirliklerini görüştü.

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Yunus Tutar, Çin Noterler Birliği heyetinin Türkiye ziyaretiyle ilgili olarak, “Çin’deki özel noterlik sistemi yeni kuruluyor. Ülkemizde Osmanlı’dan beri noterlik var.

Türkiye genelindeki 1931 noterlik ve buralarda çalışan 9 binden fazla kişi var. Noterliklerin iş hacmine göre üçüncü sınıftan birinci sınıfa kadar noterlikler mevcut. Bölgenin ekonomik yapısı bu sınıflandırmayı getiriyor. Ortak dijital altyapılarımız sayesinde en küçük ilçemizdeki bir noterlik ile İstanbul’daki bir noterlikteki hizmetlerin standartları aynıdır. Çin gibi başka ülkeler de Türkiye’deki sistemi incelemek için geliyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Çin’deki noterliklerin Türkiye’deki gibi ortak bir dijital altyapıya sahip olmadığını söyleyen Hao Chiyong ise Türkiye genelindeki 1931 noterliğin ortak bir güvenli ağ üzerinden çalışmasını sağlayan Noterlik Bilgi Sistemi’ne yoğun ilgi gösterdi. Çin heyeti, yüksek işlem güvenliği sağlayan sistemin işleyişi konusunda bilgi aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!