Çin’deki üretici tekstilde zora girdi, Avrupalı bize döndü

Güncelleme Tarihi:

Çin’deki üretici tekstilde zora girdi, Avrupalı bize döndü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2009 00:00

Küresel krizin merkezi ABD’de tekstil ve hazır giyim pazarının hızlı küçülmesi bu pazara çok yüklü üretimler yapan Çin’de yüzlerce firmayı zora sokunca, Türk üreticilere talep patladı.

5-7 Şubat tarihleri arasında CNR Expo’da düzenlenen IF 13’üncü Uluslararası Moda Fuarı’na katılan firmalar özellikle Avrupalı alıcılardan büyük ilgi gördüklerini, yeni ihracat bağlantıları yaptıklarını söylediler. Bu pozitif durumu anlatmak için toplantı yapan Red Apple, Azor, Tebi, Muzaffer, Wenice, Durush, Tanrıverdi ve Cenik firmalarının yetkilileri, "Gelen yabancı ziyaretçi sayısı ikiye katlandı. Biz de şaşırdık" dediler. Durush’un sahibi Yüksel Gök, "Israrla sipariş verdiler. Özellikle Avrupa’dan bu kadarını hiç ummuyorduk" derken, Enzo’nun temsilcisi Alparslan Çağlar, "Tahmin etmediğimiz kadar bağlantı yaptık. Portekiz, İspanya dahil sipariş yağdı. Arap ülkeleri ve Ortadoğu’dan çok iyi müşteriler çıktı" diye konuştu.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi bu gelişmenin beklenmeyen ve çok güzel bir gelişme olduğunu söyledi ve "Nihayet Türkiye olarak avantajlarımız öne çıkıyor. Fuarımız metrekare bazında küçülmüştü ama sonuç çok memnuniyet verici oldu" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!