Cimbom’dan bir şut, iki gol

Güncelleme Tarihi:

Cimbom’dan bir şut, iki gol
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2013 01:13

Galatasaray, sermaye arttırımından elde edeği 313.6 milyon lira tutarındaki kaynakla hem UEFA mali kriterlerine uyumu sağlayacak hem de teknik iflas kapsamından çıkacak.

Haberin Devamı

GALATASARAY’da adeta yılan hikayesine dönen ikinci bedelli sermaye arttırımı için geri sayım sürüyor. Galatasaray’ın futbol takımını da bünyesinde bulunduran Galatasaray Sportif A.Ş., 13 milyon 940 bin TL olan ödenmiş sermayesini, yüzde 300 oranında bedelli arttırarak 55 milyon 761 milyon liraya çıkaracak. Ortakların rüçhan hakkını hisse başına 7.5 liradan kullanacağı bedelli arttırımdan 313 milyon 659 bin TL gelir elde edilecek. Sermaye arttırımı için hazırlanan taslak izahnamede elde edilecek gelirin kullanımı da netleşti. İzahnamede, Sportif A.Ş.’nin yüzde 55,04’üne sahip olan Kulübün, sermaye arttırımına nakit olarak katılacağı belirtildi. Sermaye arttırımında Kulübün payına düşen tutar 172.6 milyon TL olacak. Sermaye arttırımında borsadaki ortaklardan elde edilecek tutar ise 141 milyon TL olacak.

Haberin Devamı

ASLAN PAYI FUTBOLCULARI

Galatasaray sermaye arttırımından elde edeceği 313.6 milyon TL tutarındaki nakit girişinin yüzde 30’unu oluşturan 94 milyon lirayı, futbolcu ücretleri ve diğer kulüplere bonservis ödemelerinde kullanacak. Galatasaray bu yılın ilk çeyreğinde 75.8 milyon TL gelir elde ederken, sporcu ve teknik kadroya 45 milyon lira civarında ödeme gerçekleştirdi. Şirket, sermaye arttırımından elde edeği gelirin 94 milyon liralık bölümünü ise finansal borç ödemelerinde kullanacak. Galatasaray’ın 31 Ağustos 2013 tarihi itibariyle 167.6 milyon TL’si kısa vadeli olmak üzere toplam 231.2 milyon TL finansal borcu bulunuyor.

UEFA KRİTERLERİNE HAZIRLIK

Cimbom, sermaye artırımından elde edilecek gelirin yüzde 15’i yatırım harcamaları, yüzde 10’u ise çeşitli tedarik ödemeleri için kullanılacak. Yaklaşık 78.4 milyon lira olan bu tutar için taslak izahnamede, “2014 sezonunun sonuna kadar şirket gelirlerinin büyük bir kısmı temlikli olduğundan ilgili kalemlere ayrılan miktarlar, nakit akışımızın UEFA kriterlerinin gerektirdiği şekilde düzenlenmesi için kullanılacaktır” denildi. Sermaye artışından elde edilecek kaynağın şirketin finansal ve operasyonel yükümlülüklerinin yerine getirilmesi amacıyla kullanılacağı, aynı zamanda, şirket için ‘yaşamsal’ önemi olan UEFA Mali Kriterlerine Uyum ve Teknik İflas kapsamında olan şirketin bu olumsuz durumdan çıkarılmasının temin edileceği kaydedildi.
UEFA’nın mali kriterlerine göre şirketlerin futbolcu ve diğer kulüplere, çalışanlar, SGK ve vergi dairelerine vadesi geçmiş ve yapılandırılmamış borçlarının olmaması gerekiyor. UEFA Kulüp Mali Kontrol Kurulu, şirketleri denk hesap değerlendirmesine tabi tutuyor. Bu değerlendirmeler sonucunda, UEFA Kulüp Mali Kontrol Kurulu’nun kulüplere/şirketlere uyarı, para cezasından başlayıp ve müsabakalardan men etmeye kadar uzanan yaptırımları uygulaması sözkonusu.

Haberin Devamı

313.6 milyon TL nerede kullanılacak

-Futbolcu ücreti ve bonservis ödemeleri:
94.1 milyon TL
-Finansal borç ödemeleri:
94.1 milyon TL
-UEFA kriterlerine uyum:
78.4 milyon TL
-Muaccel borçlar:
31.4 milyon TL
-Yedek akçe:
15.6 milyon TL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!