Güncelleme Tarihi:
İlçede 5 yıl önce domates üretimi yapılan seraların yükseltilip muz üretimine uygun hale getirilmesiyle başlanan çalışmalardan olumlu sonuç alınınca, geçen yıl üretim alanı 4 bin dönüme, bu yıl da yeni ekim alanlarıyla 6 bin dönüme çıktı.
İşçiliğinin domatese göre daha az olması ve fiyatların 2 ila 3 liradan seyretmesi nedeniyle çiftçiler muz üretimine yönelirken, gelecek yıllarda üretim sahasının daha genişlemesi bekleniyor.
İlçede ilk muz üretimi yapan çiftçilerden olan İsmail Gürses, gazetecilere yaptığı açıklamada, çilek üretiminde lider konumda olan Silifke'nin mikroklima özelliğiyle muz yetiştiriciliğinde de adından söz ettirir konuma geleceğini inandığını söyledi.
Ürettikleri muzun Türkiye'nin her yerine gönderileceğini ifade eden Gürses, "Silifke'de muz yetişmez diyorlardı ama biz denemelerimizde yetişebileceğini kanıtladık ve şimdi doğumlar başladı. Biz muz üretiminde de iddialıyız." dedi.
Silifke Ziraat Odası Başkanı Cafer Doygun da birçok meyve ve sebzenin ilk hasadının yapıldığı ilçede, muzun alternatif ürün arayışında olan çiftçiler tarafından tercih edilmesiyle üretim alanlarının 6 bin dönüme ulaştığını belirterek, "Üreticilerimiz bu alana önemli yatırımlar yaptı ve birçoğu da mevcut domates serasını değiştirerek muz üretimine yöneliyor. Bir dönümden ise ortalama 10 ton ürün alınıyor." diye konuştu.