Güncelleme Tarihi:
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından aldığı bilgiye göre, 11 merkez ve 10 bölge araştırma enstitüsü ile 26 araştırma istasyonu tarafından son 5 yılda 96 tarla bitkisi, 15 sebze ve 13 üzüm çeşidi olmak üzere toplam 124 çeşit geliştirilerek tescil ettirildi. Tarla bitkilerinden ekmeklik buğdayda 10 çeşit geliştirilerek tescil ettirilirken, bu sayı pamukta 9 oldu. Tescil ettirilen çeşit sayısı, arpa, makarnalık buğday ve nohutta 8’er, çeltikte 7, kuru fasulye, adi fiğ ve mısırda 6’şar, tritikalede 4, ayçiçeği, susam, mercimek ve yoncada 3’er, soya, kimyon ve çayır üçgülünde 2’şer olurken, kolza, bakla, macar fiğ, koca fiğ, yemlik pancar ve arı otunda birerle sınırlı kaldı.