Çeyrek altın fiyatları haftanın kapanışında ne kadar oldu? - Altın fiyatları

Güncelleme Tarihi:

Çeyrek altın fiyatları haftanın kapanışında ne kadar oldu  - Altın fiyatları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 08:17

Altın fiyatları sergilediği yükseliş ile dikkatleri üzerine çekiyor. Çeyrek altın fiyatları bugün de değer kazanarak 215 lira seviyesini aştı. Altın yatırımcısının en çok takip ettiği ürünlerden olan çeyrek altın ve gram altın fiyatları piyasada hareketli günler yaşıyor. Peki altın fiyatlarının yükselmesinin ardından çeyrek altın fiyatları ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarında son durum

Haberin Devamı

Altın fiyatları bugünde piyasalarda yükselişini sürdürdü. Altın fiyatlarının yükselmesi ile birlikte yatırım altınlarına talep gösteren vatandaşlar fiyatları dikkatle takip ediyor. Çeyrek altın fiyatları ufak oynamalar gösterirken gün içinde değer kazanabilir. Peki Altın fiyatlarının yükselişi ile birlikte çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? İşte altın fiyatlarındaki son durum

 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 131,85 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 882,00 lira olduİSTANBUL (AA) -  İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 131,85 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 882,00 lira oldu. 

 Altının gramı 131 liranın üzerinde 

Altının gram fiyatı, dolar kurundaki artışın etkisiyle 131,5 liradan alıcı buluyor.

Hafta başında yükselişe geçen altının gram fiyatı saat 11.10 itibarıyla 131,5 lira seviyelerinde dengelenirken, dolar/TL 3,3921'le tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 215 lira, Cumhuriyet altını 880 liradan satılıyor.

Haberin Devamı

Altının ons fiyatı ise ABD tahvil faizleri ve dolar endeksindeki yükselişin etkisiyle yüzde 1 azalışla 1.205 dolardan işlem görüyor.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Janet Yellen'ın sunum metninde faiz artışının görece yakın zamanda uygun olacağına karar verdiklerini belirtmesinin ardından doların güçlendiğini aktararak doların küresel piyasalarda değer kazanmaya devam etmesiyle altının ons fiyatındaki yükseliş isteğinin sınırlandığını vurguladı.

Doların aşırı değer kazanmasının altının gram fiyatında yükselişlerine neden olduğu, "Altının gram fiyatının 130 lira seviyesinin üzerinde kalmasını sağlayan tek nedenin dolar kuru olduğu düşünülüyor Döviz ve altın fiyatlarındaki yükselişlerin yatırımcısına satış fırsatı verdiğini tahmin ediliyor

Bugün altının ons fiyatında 1.205-1.218 dolar ve gram fiyatında 130,2-132,2 lira aralığında işlemler gerçekleştirileceği öngörüsünde bulunuluyor.



 

BAKMADAN GEÇME!