Güncelleme Tarihi:
Ayhan Öztürk, şirketin yüzde 46,36'sı için 3 milyon 166 bin lira ödeyecek.
DANIŞMANLIK HİZMETİ VERDİĞİ FİRMAYI SATIN ALDI
Ceylan Giyim'in en büyük ortağı durumuna gelen Ayhan Öztürk, konuyla ilgili hürriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada, çocuk giyim sektörünün krizde cok defansif sektör olduğunu ve bu yüzden yatırım için çok cazip konumda olduğunu söyledi.
Ayhan Öztürk'ün patronu olduğu CFK Kurumsal Finansal danışmanlık sirketi 2009 haziran ayından bu yana Ceylan Giyim'e finansal danışmanlık hizmeti veriyordu.
Öztürk, "6 aydır finansal danışmanlık hizmeti verdiğmiz markayı çok iyi tanıyorduk ve markanın gücüne de inandığımız için bu yatırıma karar verdik. Çocuk giyim sektörü yabancıların da takip ettiği, kriz döneminin gözde sektörlerinden birisiydi. Şirketle ve aileyle olan samimi diyaloğumuz neticesinde bayramda kendilerine resmi teklifi ilettik. Şartlar oluşunca da şirketin hisselerini devraldık" dedi.
Ayhan Öztürk, Deniz Yatırım ve Sanko Yatırım gibi şirketlerde çeşitli görevlerde sermaye piyasalarında çalıştıktan sonra arkadaşıyla birlikte CFK Kurumsal Finansal Danışmanlık şirketini kurdu. CFK ile 2006 yılından günümüze kadar 5 tane halkarz işlemine aracılık etti. CFK, son olarak da Ran Lojistik'in halka arzında danışmanlık hizmeti sağlamıştı.
TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜĞÜYDÜ
60 yıl önce Özdoğan Ailesi tarafından bir kumaş şirketi olarak kurulan Ceylan Giyim, çocuk giyimde Türkiye'nin en büyük şirketi ünvanı almıştı. Ancak küresel krizle birlikte içine girdiği darboğazdan kurtulamayan ve son olarak nisan ayında Genel Müdür Lale Karaoğlu'nun da istifasının ardından eleman sayısı 1'e inen Ceylan Giyim, şirket sermayesinin yüzde 51'inin satışı için CFK&Partners'la anlaşmıştı.
Ceylan Giyim, son olarak üretim yaptığı uluslararası bir firmayla bağlantısı kopunca Kasım 2008 itibariyle tüm üretimi durdurmuştu.
Ceylan Giyim nasıl darboğaza girdi
* 2008 Kasım'da satışların yüzde 65'ini yaptığı şirket sıkıntıya girdi, ciroda yüzde 50 düşüş beklendiği bildirildi.
* İş hacmindeki düşüşe bağlı işçi çıkarılacağı açıklandı.
* Kasım 2008'de üretim durdu.
* Kredi borçları ödenememeye başlandı.
* Banka kredileri katlanarak arttı.
* Bankalar ödeme emirleri gönderdi.
* Siparişler azalmaya başladı.
* 2008 yılı zararla kapatıldı.
* Ocak 2009'da Halkbank, Ceylan markasını haczetti.
* Şubat 2009'da Gözaltı Pazarı'na alındı.