Çevre ödülü hurriyet.com.tr’ye

Güncelleme Tarihi:

Çevre ödülü hurriyet.com.tr’ye
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2015 10:55

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) VII. Küresel Isınma Kurultayı tamamlandı. Sempozyum sonunda çevre ile ilgili yaptığı haberlerden dolayı gazetecilere ödül verildi. Törende hurriyet.com.tr Ekonomi Editörü Can Mumay da ödül alan gazeteciler arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) VII. Küresel Isınma Kurultayı'nı İstanbul Sanayi Odası (İSO) Odakule Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. TÜRSAB, TAV ve CocaCola İçecek’in destekleriyle düzenlenen Kurultay'da, bu yıl 'Yaşamına Sahip Çık! - Enerjini Geleceğe Harca' temasının işlendi. Kurultay'ın açılış konuşmalarını EGD Yönetim Kurulu Başkanı Celal Toprak, Şekerbank Genel Müdürü Halit H. Yıldız, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy ve İstanbul Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ata Ceylan yaptı.

1200’DEN FAZLA KONUŞMACI

EGD Yönetim Kurulu Başkanı Celal Toprak, konuşmasında, EGD'nin küresel ısınma kurultaylarında iklim değişikliğini bilimsel olarak tartışmaktan ziyade kamoyunun bu konuya ilgisini çekmeyi amaçladığını söyledi. Bugüne kadar gerçekleştirilen kurultaylarda 1200'den fazla kişinin konuşmacı olarak görüşlerini ifade ettiğini anlatan Toprak, "Her kurultay sonunda bir kitapçık hazırlıyoruz ve bunları tarihe not düşüyoruz" dedi Toprak'ın ardından söz alan Şekerbank Genel Müdürü Halit H. Yıldız ise, Türkiye'deki binaların yüzde 85'inde ısı yalıtımı olmadığına dikkat çekti. Tüm ülkedeki binalara ısı yalıtımı yapılması durumunda ülkeye 10 milyar dolarlık bir tasarruf katkısı olacağını kaydeden Yıldız, finans sektörü olarak yenilenebilir enerji ve verimlilik yatırımlarına finansman sağlamanın görevleri olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Hurriyet.com.tr'ye ÖDÜL

Dünyada büyüyememe sorunu olduğunu kaydeden Yıldız, bunun yanında sürdürülebilir bir büyüme yakalamanın önemine işaret etti. EGD VII. Küresel Isınma Kurultayı 'İklim Değişikliğine Genel Bakış' başlıklı panelin ardından, yıl genelinde yaptıkları çevre haberleriyle dikkat çeken gazeteciler plaket ile ödüllendirildi. Törende hurriyet.com.tr Ekonomi Editörü Can Mumay da ödülünü aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!