ÇeÅŸme ve KuÅŸadası limanları özelleÅŸti

Güncelleme Tarihi:

Çeşme ve Kuşadası limanları özelleşti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 01, 2003 11:53

Türkiye Denizclik İşletmeleri'ne ait Kuşadası Limanının 30 yıllık işletme hakkı, 36 milyon dolara Limaş A.Ş'ye, Çeşme Limanının işletme hakkı da 12.5 milyon dolar bedelle Ulusoy Ortak Girişim Grubu'na verildi.

Haberin Devamı

TDİ'nin Trabzon ve Dikili Limanları için açılan ihaleler ise iptal edildi.
  Â
Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun bugünkü Resmi Gazete'de yayınlanan kararına göre, Limaş A.Ş'nin verdiği satış bedeline, limanın envanterinde kayıtlı makine, ekipman, teçhizat, alet, edevat ve bunların fiili teslim tarihindeki yedek parçaları ile limanlarda pilotaj, römorkaj ve barınma hizmetlerine bağlı olarak bulunan deniz vasıtaları ve kara taşıtlarının satış bedeli de dahil bulunuyor.
 Â
Kuşadası Limanı ihaledeki en yüksek teklif sahibi Limaş A.Ş'nin veya bu şirketin kuracağı Anonim Şirket'in ihale şartlarının öngördüğü yükümlülükleri yerine getirmemesi veya sözleşmeyi imzalamaması durumunda, Limanın işletme hakkı, ikinci en yüksek teklif sahibi RoyalCaribbean Cruises Ltd. Şti-Avrasya Yatırım Holding A.Ş- Ege Ticaret Ltd. Şti. Ortak Girişim Grubu'nun kuracağı anonim şirkete, 27 milyon dolar bedelle verilecek.
  Â
Bu şirketin de yükümlülüklerini yerine getirmemesi durumunda, verilen teminat irad kaydedilecek ve Kuşadası Liman ihalesi iptal edilecek.
   Â
ÇEŞME LİMANI
 
Çeşme Limanının 30 yıllık işletme hakkı ise en yüksek teklif sahibi Ulusoy Ortak Girişim Grubu'nun ihale şartları belgesi çerçevesinde kuracağı anonim şirkete, 12.5 milyon dolar bedelle verildi.

Haberin Devamı

Bu bedele, limanın envanterinde kayıtlı makine, ekipman, teçhizat, alet, edevat ve bunların fiili teslim tarihindeki yedek parçaları ile limanlarda pilotaj, römorkaj ve barınma hizmetlerine bağlı olarak bulunan deniz vasıtaları ve kara taşıtlarının satış bedeli de dahil edildi.
  Â
Bu ihalede Ulusoy Ortak Girişim Grubu'nun veya bu ortak girişim grubunun kuracağı anonim şirketin ihale şartlarının öngördüğü yükümlülükleri yerine getirmemesi durumunda, İdare'ye verilen teminat irad kaydedilecek ve ihale iptal edilecek.

Bu arada Kuşadası ve Çeşme Limanları için açılan ihalelere yönelik Limaş, Royal Caribbean Cruises Ltd. Şti-Avrasya Yatırım Holding A.Ş- Ege Ticaret Ltd.Şti. Ortak Girişim Grubu ile Ulusoy O.G.G haricindeki diğer teklif sahiplerine teminat mektupları iade edilecek.
  Â
Limanlarda satış dahil iÅŸletme hakkı bedelleri, Ä°hale Åžartları Belgesi'nin ilgili maddesi çerçevesinde ödenirken, vadeye baÄŸlanan bakiye ödemeler için teminat mektubu alınacak. Limanlarda çalışmakta olan kapsam içi personel ise toplu iÅŸ sözleÅŸmesinden doÄŸan bütün hak ve yükümlülükleri ile birlikte iÅŸleticiye devredilecek ve devir tarihi itibarıyla birikmiÅŸ kıdem tazminatı tutarları TDÄ° tarafından üstlenilecek.Â
 Â
İşletme hakkı verilen bu limanlarda, daha önce TDİ tarafından kiraya verilmiş bulunan tesis ve gümrüksüz mağazalarla ilgili tüm hak ve yükümlülükler ise kira sözleşmelerinin bitim tarihine kadar TDİ'ye ait olacak. Kira sözleşmelerinin bitim tarihinden sonra bu yerlerle ilgili kiralamaya ilişkin tasarruf hakkı işleticiye geçecek.
    Â
TRABZON VE DÄ°KÄ°LÄ° LÄ°MAN Ä°HALELERÄ° Ä°PTAL
 
ÖzelleÅŸtirme Yüksek Kurulu kararına göre, Trabzon ve Dikili liman ihaleleri iptal edildi.Â

Haberin Devamı

Bu limanların ihalelerine yönelik alınan teminat mektupları, teklif sahiplerine iade edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!