Cep telefonuyla alışveriş dönemi

Güncelleme Tarihi:

Cep telefonuyla alışveriş dönemi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2002 16:44

Türkiye'de ilk kez, Yapı Kredi Bankası tarafından kurulan ve Turkcell'in altyapısını sağladığı mobil ödeme sistemi ile cep telefonuyla alışveriş yapmak mümkün olacak.

Haberin Devamı

Yapı Kredi Bankası Alternatif dağıtım Kanalları Yönetmeni Hüseyin Özdemir, Bilişim Fuarı'nda düzenlediği basın toplantısında, Yapı Kredi Bankası tarafından geliştirilen mobil ödeme sistemi hakkında bilgi verdi.

Türkiye'de yeni bir ödeme sistemini hayata geçirdiklerini belirten Özdemir, bu sistemin kredi kartı taşımayı ve nakit ödemeyi ortadan kaldırdığını bildirdi.

Uygulamanın dünyada benzeri olmadığını ve ilk defa Yapı Kredi tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen Özdemir, "Tüm alışverişlerinizi cep telefonuyla yapabileceksiniz. Uygulamanın müşteriye hiçbir maliyeti yok. Müşteri bir ücret ödemiyor. Kredi kartı sahibi olmayan yakınlarınıza kredi kartınızdan belli limiti cep telefonu aracılığıyla tahsis edebilirsiniz. Böylece onların telefon numarası da kredi kartı gibi çalışmaya başlar" diye konuştu.

Haberin Devamı

Pilot uygulaması ilk kez Bilişim Fuarı'nda başlayan mobil ödemede cep telefonlarında WAP, GPRS gibi artı özellikler bulunmasını gerektirmiyor. Türkiye'de Yapı Kredi tarafından kurulan Turkcell'in iletişim alt yapısını sağladığı bu ödeme sisteminde sipariş için cep telefonundan verilen komutlar ücretlendirilmiyor.

Turkcell hatlı cep telefonu ve World kartı olan herkes bu sistemi kullanabildiği için sistemin kısa sürede yaygınlaşması bekleniyor. Mobil ödeme adı verilen bu hizmet Turkcell hatlı cep telefonu ve hazır kartı olan herkesi kapsıyor.

ADIM ADIM MOBİL ÖDEME

Mobil ödemeden yararlanmak için; www.teleweb.com.tr adresinden telewebclup üye olmak ve mobil ödeme için kullanılacak kredi kartını, cep telefonu numarasını ve ödemeler için kullanılacak mobil ödeme şifresini kaydetmek yeterli.

Bu kayıt sırasında harcamaların limitini ve şifreyi kullanıcı kendisi belirliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!