CeBIT'in bu yılki içeriği, yenilikleri, onuncu yıla özel projeleri hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan HİFAŞ Fuar Direktörü Orkunt Yozgat, Türk şirket ve girişimcilerinin küresel rekabetin güçlü oyuncuları arasında yerini alması için büyük bir fırsat sunan CeBIT Bilişim Eurasia için geri sayımın başladığını söyledi.
Fuarın, geçen yıl 70 bini profesyonel olmak üzere toplam 159 bin 302 kişi tarafından ziyaret edildiğini belirten Yozgat, bu ziyaretçilerden 5 bininin genel müdür ve firma sahibi, 70 binin ise profesyonel olduğunu kaydetti.
CeBIT Bilişim Eurasia'da, krizde açılan yaraların bilişim teknolojileri ile nasıl sarılacağının gözler önüne serileceğini anlatan Yozgat, fuarda “İş Dünyası”, “Tüketici Elektroniği” ve “Dijital Yaşam” olmak üzere 3 ana bölümün yer aldığını dile getirdi.
Yozgat, CeBIT Bilişim Eurasia'nın önceki yıllardan farklı olarak bu yıl iş dünyası bölümündeki yeniliklerle ve uluslararası katılımda görülen artışla ön plana çıkacağını belirterek, global ekonomik krize rağmen belirledikleri hedeflere ulaştıklarını, katılımcı sayısı ve yabancı katılımcı gibi konularda krize rağmen büyüme gösterdiğini ifade etti.
Toplam 60 bin metrekare alanda 12 tematik bölümde hazırlanan CeBIT Bilişim Eurasia'da, Türk mühendislerce yapılan Ar-Ge çalışmalarının yanı sıra iletişimde yeni bir dönemi başlatan 3G dünyasına ait en yeni ürünlerin de yer alacağını vurgulayan Yozgat, tüketicilerin kendilerine yönelik teknoloji ürünlerini çeşitli indirim ve düzenlenen kampanyalarla satın alabileceklerini ifade etti.
Yozgat, Belediye, kamu kurum ve kuruluşlarının, bakanlık ve valiliklerin yer alacağı 5'nci salondaki “Kamu Sektörü” tematik bölümünde, Başbakanlık, Ulaştırma Bakanlığı ve AK Parti'nin bilişim altyapısı ile geliştirdikleri özel uygulama ve hizmet çözümlerinin de ziyaretçilere tanıtılacağını kaydetti.
Bu yıl fuara aynı zamanda “Kurumsal Sosyal Sorumluluk” temalı yeni bir bölümün de katıldığını vurgulayan Yozgat, “Bu bölümde katılımcı firmalar, vatandaşlık bilinci içinde gerçekleştirdikleri kurumsal sosyal sorumluluk projelerini ziyaretçilere tanıtacaklar” dedi.
AVRASYA'NIN BİLİŞİM BAŞKENTİAralarında Amerika, Almanya, Fransa, İtalya, Kore ve Rusya'nın da bulunduğu toplam 22 ülkeden uluslararası katılımcı ve ziyaretçinin yer alacağı CeBIT Bilişim Eurasia, kurumlara farklı pazarlara açılmak için yeni fırsatlar sunacak.
Farklı sektörlere yönelik kurumsal çözümlerin tanıtılacağı İş Dünyası salonlarında ticari yazılımlardan, mobil iş çözümlerine, bankacılık ve finans uygulamalarından, telekom altyapısı ve Ar-Ge teknolojilerine kadar birçok konu ele alınacak.
Tematik bölümlerin yanı sıra forum alanlarıyla geleceğin iş dünyasının masaya yatırılacağı CeBIT Bilişim Eurasia ile aynı mekanda, Avrasya'nın en büyük uydu iletişimi, yayıncılık ve TV sektörü fuarı olan Broadcast, Cable & Satellite fuarın 8,9 ve 10'ncu salonlarında gerçekleşecek.
Dizüstü bilgisayarları için geliştirilen 3G uygulamalarının yanı sıra en yeni donanım, biometrik sistem, ofis ekipmanı ve yazılımların sergileneceği “İş dünyası” bölümünde, şirketler uluslararası arenada iş birliği yaratma fırsatı bulacak.
Geçen yıl yaklaşık “2 milyar dolarlık” iş bağlantısının yapıldığı CeBIT Bilişim Eurasia'da çeşitli sektörlerde hizmet veren, satın alma yetkisi olan 220 üst düzey yönetici ve 440 dolayında da uzman seviyesinde şirket yetkilisi İstanbul'da bir araya gelecek.
DİJİTAL DÜNYANIN EN YENİLERİHem iş hem de tüketici elektroniği ve dijital yaşama ilişkin teknolojilerin tanıtılacağı 6 numaralı Tüketici Elektroniği salonunda, günlük hayatta ve iş ortamında kullanılan navigasyon, dijital görüntüleme, dijital eğlence, donanım ve çevre bilimleri, ev
sinema sistemleri, akıllı ev sistemleri ve otomasyonlar tanıtılacak.
TÜBİTAK'ın da, Türkiye'deki Türk mühendislerce yapılan Ar-Ge çalışmalarıyla yer alacağı 6'ncı salonda, iş ve kariyer, e-Sağlık ve kamu sektörü bölümlerinin yanı sıra önceki yıllardan farklı olarak Webciety tematik bölümü de bulunacak.
Online sosyal ağ, e-ticaret firmaları, online pazarlama firmaları ve yazılım tedarikçilerinin yer alacağı Webciety tematik bölümünde pazarlama profesyonellerinin yanı sıra halkla ilişkiler, sosyal ağ kullanıcıları, medya ve blog yazarları bir araya gelecek.
Fuarda son kullanıcılara hitap eden ve 7'nci salonda konuşlandırılan “Dijital Yaşam” bölümünde ise, dijital sistemler, mobil ürünler, servisler, yazılımlar ve uygulamalar sergilenecek.
Geçen yıllardan farklı olarak Bilişim Market'in de bu bölümde konumlandırıldığı fuarın 7'nci salonunda telekomünikasyon hizmetleri ön plana çıkacak.
11 Ekim Pazar günü sona erecek CeBIT Bilişim Eurasia'ya giriş ücreti tam 20 TL, öğrenci ise 10 TL olarak belirlendi.