Güncelleme Tarihi:
ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, ÇAYKUR’un önemli dünya markaları arasında yer alması için çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Türk çayının dünyadaki ender organik çaylar arasında bulunduğuna dikkati çeken Yüce, Türkiye’nin dünyada en fazla kuru çay üreten beşinci ülke olduğunu, yurt içinde ise kişi başına yıllık ortalama 3 kilogram kuru çay tüketildiğini belirtti. Doğu Karadeniz bölgesine gelen turistlerin çay tarımı ile buluşması gerektiğini kaydeden Yüce, “Doğu Karadeniz Turizm Master Planı” içerisinde Türk çayının turizme katacağı değerin yer aldığını ifade etti. Yüce, “Cazibe merkezi olan başta Rize olmak üzere Doğu Karadeniz, Arap ülkelerinin ilgisini çeken bir hal almıştır. Çay turizmi diyerek yeni bir turizm anlayışını getiriyoruz” dedi.