CarrefourSA’da kriz 1 haftada biter

Güncelleme Tarihi:

CarrefourSA’da kriz 1 haftada biter
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2013 00:00

FRANSIZ perakende zinciri Carrefour’un CEO’su Georges Plassat, Sabancı Holding ile iştirakleri Carrefoursa’nın ortaklık yapısı hakkında net bir görünümün ‘birkaç hafta içinde ortaya çıkabileceğini’ söyledi.

Haberin Devamı

İngiliz Financial Times gazetesinin haberine göre, Plassat, ikinci ve beşinci büyük pazarı olan Brezilya ve Çin’de büyümek için 2014 yılı itibariyle plan izlemeye başlayacaklarını ifade ederek, “Strateji üzerinde çalışıyoruz. Bunlar çok büyük ülkeler ve birçok olasılık var, gelecek yılın başında bir planımız olacağını umuyorum” dedi. Sabancı Holding, portföyünde yer alan Carrefoursa hisselerine ilişkin stratejik opsiyonların değerlendirilmesi amacıyla bir finansal kuruluşu danışman olarak yetkilendirmişti. Söz konusu gelişme, Carrefour’un Türkiye pazarından çıkabileceği yorumlarını beraberinde
getirmişti. Sabancı Holding Perakende Grup Başkanı Haluk Dinçer, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Carrefoursa’da ortaklık yapısına ilişkin acil çözüm bulunmaması halinde hukuki yollara başvuracaklarını söylemişti. Carrefour, Batı Avrupa, Brezilya ve Çin gibi pazarındaki konumunu korumak için Endonezya, Kolombiya ve Malezya’daki iştiraklerini yaklaşık 3.6 milyar dolara satmıştı.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!