Canon Türkiye'nin gündemi Trabzon-Fenerbahçe rekabeti

Güncelleme Tarihi:

Canon Türkiyenin gündemi Trabzon-Fenerbahçe rekabeti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2009 10:49

Haberin Devamı

Maça gittiniz. Yenemeseniz de bir Trabzonsporlu olarak oyundan memnunsunuzdur herhalde.

RT: Evet. Çok iyi bir oyun çıkardık. Aslında hak ettiğimiz bir maçtı. Bolca pozisyona da girdik ama golü bulamadık. Fakat Fenerbahçe seyircisine hayran kaldım. Şükrü Saraçoğlu'nda maça gidip de etkilenmemek mümkün değil. Ama ben bu sene Trabzonspor'un şampiyon olacağına inanıyorum. Takım gerçekten çok iyi oynuyor. Yeni bir kadro olmasından ötürü biraz uyum sorunu yaşıyoruz sadece.
 
Sizin maç ile ilgili fikirleriniz ne Bay Saak?

PS: Roman biraz şanslı. Bir sürü kişiyle iddiaya girmişti. Kaybetseydi pantolonu bile satmak zorunda kalacaktı (Gülüyor). Şaka bir yana Roman biraz bozulacak ama ben Fenerbahçe'nin şampiyon olacağını düşünüyorum. Trabzonspor'a pek şans vermiyorum. Sivaspor'un bence Trabzonspor'a göre daha fazla şansı var. Ama enteresan bir lig yaşıyoruz. Neyin ne olacağını kestirmek gerçekten güç.
 
Siz maça niçin gitmediniz?
PS:Aslında çok istedim ama ne gidemedim. Her ikimizin de aileleri Avusturya'da yaşıyor. Biz her haftasonu ailelerimizi görmek için Avusturya'ya gidiyoruz. Cumaları gidip pazartesi sabahı dönüyoruz. Roman maç için bu sefer gitmedi. Ama benim çocuklarım daha küçük. O yüzden benim gitmem gerekiyordu. Ama çok güzel bir maç oldu. Keşke izleyebilseydim.
 
Bu sizin Avusturya dışındaki ilk göreviniz değil mi?
RT: Evet.Uzun süredir beraber çalışıyoruz. İkimizin de Canon'daki geçmişi 10 yılı aştı. Ama ikimizde ilk kez Avusturya dışına çıkıp bir ülkenin sorumluluğunu aldık. Türkiye'de olmaktan son derece mutluyuz. Buraya uyum sağlamak için yoğun çaba gösteriyoruz. Türkçe derslerine başladık. Haftada iki gün ders alıyoruz.
 
İkinizin de aileleri Avusturya'da. Türkiye'de günleriniz nasıl geçiyor?
PS: Bir kere evde bekleyen birileri olmayınca geç saatlere kadar çalışabiliyorsunuz. Evlerimiz birbirine yakın. Uzun süredir arkadaşız ve iyi anlaşıyoruz. Bu yüzden de birlikte zaman geçirmekten hoşlanıyoruz. İyi restoranlara gitmekten hoşlanıyoruz. Birlikte futbol maçı izlemek de oldukça keyifli oluyor. İstanbul güzel bir şehir. İstanbul'u gezmek ve tanımak için zaman yaratmaya çalışıyoruz. En önemli ortak hobimiz ise sabah koşuları. Caddebostan sahili koşmak için gerçekten çok güzel bir yer.
 
 
Golfe Türkiye'de de devam ediyor
 
Roman Troedthandl üç yıl öncesine kadar sıkı bir futbol fanıymış. Avusturya'da yıllar boyunca arkadaşlarıyla birlikte birçok turnuvaya katılmış. Fakat geçirdiği bir rahatsızlıktan ötürü doktorların tavsiyesiyle futbola son vermek zorunda kalmış. "4 sene önce ‘Golf hakkında ne düşüyorsun?' diye sorsalardı vereceğim cevap ‘Asla bana göre değil. Çünkü çok sıkıcı' olurdu" diyen Troedthandl, bir arkadaşının tavsiyesiyle başladığı golfü çok sevmiş. Uzun süre de golf dersi almış. Şimdi en büyük hobisi olarak golfü görüyor. Üstelik bu alışkanlığı Türkiye'ye gelince de bırakmamış. Sık sık İstanbul Golf Kulübü'ne ve Kemer Country'ye giderek golf oynamaya devam ediyor. Bu arada doktorunun tavsiyeleri doğrultusunda yüzmeyi de ihmal etmiyor.
 
 
Avusturya şampiyonluğu yaşadı
 
Peter Saak'ın da geçmişinde Troedthandl gibi futbol var ama o Troedthandl'a daha profesyonel olarak futbolla ilgilenmiş. 1970-1979 yılları arasında Avusturya'nın Admira-Wacker takımında forma giymiş. 1976'da Avusturya şampiyonluğuna da ulaşan Admira-Wacker şu an ikinci ligde yer alıyor. Saak, her ne kadar üniversiteye başladıktan sonra, futbolu bıraksa da, futboldan tam olarak kopmamış. Uzun süredir yerel bir Avusturya takımının yöneticiliğini yapıyor. Saak'ın bir başka hobisi ise kayak. Aslında Avusturyalı olunca bu biraz da normal. Ailesiyle birlikte kayak yapmaktan hoşlanıyor. Tüm bunlara ek olarak aynı zamanda bir şarap tutkunu da. Avusturya şaraplarına karşı özel bir ilgisi var. Aynı zamanda sıkı bir koleksiyoncu. Özellikle akşam yemeklerini şarapsız geçirmiyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!