Çalık Grubuna ek süre

Güncelleme Tarihi:

Çalık Grubuna ek süre
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2007 13:03

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), Adana Yumurtalık bölgesinde petrol rafinerisi kurmak için lisans başvurusunda bulunan Çalık Grubuna, çevresel etki değerlendirme (ÇED) raporunu tamamlaması için ek süre verdi.

Haberin Devamı

Çalık Grubunun ÇED ile ilgili teknik çalışmaları tamamlamaya dönük ek süre talebi üzerine Kurul, gruba 13 Eylül tarihinden geçerli olmak 3 aylık ek süre verilmesini kararlaştırdı.

Petrol Ofisi ise geçtiğimiz hafta 30’un üzerinde kurumdan değerlendirme alarak ÇED raporunu EPDK’ya teslim etmişti.

Öte yandan son olarak Cevahir Petrol Yapı İnşaat Sanayi A.Ş'nin bölgede petrol rafinerisi ve Petro kimya tesisi kurmak üzere yaptığı başvuruyla, bölge için yapılan rafineri yatırım başvurularının ekonomik büyüklüğü 21 milyar dolara, yıllık ham petrol kapasitesi de 45 milyon tona ulaştı.

EPDK bu lisans başvurularından Petrol Ofisi, Çalık Grubu ve Socar-Turcas grubu tarafından, toplam 35 milyon ton yıllık ham petrol işleme kapasitesi olan 15 milyar dolar yatırım tutarı olan 3 rafineri başvurusu için uygun bulma kararı vermişti.

Haberin Devamı

Uygun bulma kararı verilen rafinerilerin lisans alarak yatırıma dönüşmesi için, ÇED raporunun yanı sıra nihai fizibilite ve kesin proje dosyasının EPDK’ya sunulması gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!