Çağlayan'dan Mermer'e Çinli Chery sorgusu

Güncelleme Tarihi:

Çağlayandan Mermere Çinli Chery sorgusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2011 11:28

ÇİNLİ Chery'nin Türkiye distribütörü Mermerler Otomotiv, son 5 yıldır sürekli yatırım haberleriyle gündeme gelmeye çalışıyor.

Haberin Devamı

Sektörü bilenler bu yatırım söylentilerini ciddiye almasa da, alanlar olduğu sürece bu haberler devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Mermerler Grubu, Chery adına Şanghay fuarına Türkiye'den gazeteci götürmesine rağmen dönüşte Türkiye'ye ilişkin bir yatırım haberinin çıkmamasına açıkçası şaşırdım. Hatta, Chery adına fuara katılan bazı gazeteci arkadaşlarımla konuştuğumda bana, "Mermerler bile yatırıma artık inanmıyor' yorumunu yaptılar.

/images/100/0x0/55ea38cef018fbb8f872445e

Rekorlar kitabına girer

Ama aradan 2 gün geçmeden Anadolu Ajansı'na Chery'nin yeni yatırım haberi düştü. Hem de bu kez çok iddialı bir haberdi. Mermerler Otomotiv'in Genel Müdür Yardımcısı Aydın Akyol, 6 ay içinde ilk Chery markalı aracın Adapazarı'nda banttan ineceği iddiasında bulunuyordu. Şimdi bu haberin neresinden tutarsanız tutun, pek bir gerçeklik payı yok. Daha ortada kesinleşen arsa bile yokken, Chery ile imzalar atılmamışken kim 6 ayda bunların hepsini yapıp üretime başlarsa bugün bazı gazetelerde yer aldığı gibi 'Guiness Rekorlar Kitabı'na girer. Otomotiv sektöründeki herkes bunun olmayacağını çok iyi bilir.

Haberin Devamı

Çağlayan yanına çağırdı

Chery ile ilgili bu bu son haberi açıkçası dün Lütfü Kırdar'da düzenlenen OYDER Kongresinde öğrendim. Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, kongrenin kapanış konuşması için Lütfü Kırdar'a geldiğinde beni yanına çağırdı. Çağlayan'ın o sırada yanında Mermerler Grubu Başkanı Yüksel Mermer oturuyordu. Çağlayan bana, "Emre, bugün sizin gazetede Chery'nin 6 ay sonra bantlardan ineceğine ilişkin bir haber çıkmış. Bak Mermer yanımda, senin yanında söylüyorum. 6 ay sonra yani Ekim ayında bu söylediklerini yapamazlarsa külahları değişiriz. Ben bu işin takipçisi olacağım" açıklamasını yaptı. Çağlayan'ın bu sert çıkışının ardından Yüksel Mermer sadece "Sayın Bakanım bu açıklamayı ben yapmadım. Açıkçası bilmiyorum" diyebildi.

Haberin Devamı

Konuşmasında da tekrarladı

Bu haber Hürriyet gazetesinde değil, hürriyet'in internet sitesinde yer almasına rağmen Çağlayan'ın beni sorumlu tutması üzerine bende bu yazıyı yazmaya karar verdim. Çağlayan, bana bu açıklamayı yaptıktan sonra kürsüde yaptığı konuşmanın sonunda da tüm izleyicilerin önünde Yüksel Mermer'i işaret ederek tekrarladı; "6 ay sonra üretip üretmediğinizi takip edeceğim. Üretmezseniz külahları değişiriz." Sonuçta, Çağlayan'ın bu net tavrı bence bundan sonra Mermerler Grubu'nun bu konuda yaptığı afaki açıklamaları kesecektir. Chery yatırımı eğer gerçekten olacaksa, Yüksel Mermer bundan sonra daha ciddi bu işin peşinde koşması gerekiyor. Aksi takdirde devletin bir bakanına mahçup olup, bundan sonrası için hiç bir destek görmemesi anlamına gelebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!