Güncelleme Tarihi:
Yazılım, bilişim, elektronik, otomotiv gibi önemli sektörlerde faaliyet gösteren firmalarıyla ülke ekonomisine katma değer sağlayan ULUTEK Teknopark, yüzde 100 doluluğa ulaştı. ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, etap etap yapılacak ilave 200 bin metrekarelik alanla Bursa’nın global teknoloji üssü haline gelerek Ar-Ge ve inovasyon ekosisteminde rol model olacaklarını söyledi. Şu anda 45’i kuluçka olmak üzere 185’i aşkın firmayla ülke ekonomisine önemli değerler kattıklarını kaydeden Prof. Dr. İrfan Karagöz, “Üniversitemizin akademik bilgi birikimiyle Ar-Ge ve inovasyon ekosisteminin oluşmasında, ülke kaynaklarından istifade edilerek yüksek katma değerli ürünlerin geliştirilmesi ve ticarileştirilmesinde katkı sunmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.
3 BİNE YAKIN PROJE
ULUTEK Teknopark bünyesinde bugüne kadar 2 bin 629 proje ile yeni ürünlere yönelik araştırmalar yapıldığını belirten Genel Müdür Prof. Dr. İrfan Karagöz, “Bölgemizdeki firmalar yürüttükleri Ar-Ge, tasarım ve yazılım projeleriyle katma değeri yüksek yeni ürünler yanında üretim maliyetlerini düşürmeye ve verimliliği artırmaya yönelik çalışmalar da yapıyor. Ülkemizin teknolojik hedeflerine ulaşmak, dış ticarette rekabet gücümüzü korumak ve artırmak için yapılan tüm bu çalışmaları desteklemeye çalışıyoruz. Özgün ürünler geliştirmenin bir göstergesi olarak fikri sınai haklar konusunda 2023 itibariyle başvuru ve tescil sayımız bölge olarak 270’e yükseldi. Ar-Ge ve inovasyona çok önem veriyor, bu merkezlerle tecrübe ve bilgi paylaşımında bulunuyoruz” dedi.
YENİ YATIRIMLAR
Karagöz şöyle devam etti: “Bölgemize başvuran firmaları geri çevirmek ya da bir süre bekletmek durumunda kalıyoruz. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın yanı sıra ULUTEK’in de Yönetim Kurulu Başkanı olan İbrahim Burkay’ın liderliğindeki Yönetimimizin aldığı kararla yeni yatırım yapılacak. İlave 200 bin metrekarelik kapalı alana çıkacak olan Ulutek, Ar-Ge ofisleri, laboratuvarları, atölyeleri ve sosyal donatı alanlarıyla yerli ve yabancı teknolojik firmaların yer alacağı yüksek teknoloji üretim merkezi haline gelecektir. Böylece, aklın ve akademik bilginin teknoloji ve yüksek katma değerli ürüne dönüşeceği ve Ar-Ge ve inovasyon ekosistemine hizmet eden örnek bir bölge olacağız. Bu sayede üniversite-sanayi iş birliğini daha da geliştirecek; ülke ekonomisine, girişimcilik ekosistemine çok daha fazla katkı sunabileceğiz.”
ÖZEL EĞİTİMLER VERİYOR
ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, bölgelerinde faaliyet gösteren firmalara yönelik farklı alanda hizmetler verdiklerini de anlattı. Karagöz, bölgelerinde faaliyet gösteren firmalara yönelik farkındalık yaratacak eğitimler, bilgilendirme webinarları ve satış ve pazarlamaya yönelik organizasyonlar düzenlediklerini, kamu desteklerinden faydalanılması noktasında önemli katkılar sunduklarını da dile getirdi.