Bursa ‘siyah incir’i dünyaya tanıtılacak

Güncelleme Tarihi:

Bursa ‘siyah incir’i dünyaya tanıtılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2010 18:54

BURSA’nın önemli ihracat ürünlerinden olan siyah incirin dünyaya tanıtılması için çalışmalar sürdürülüyor. Her yıl geleneksel olarak düzenlenen İncir Festivali’nde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bu yıl Almanya’da yapılan uluslararası Münih Festivali’ne katıldıklarını hatırlatarak, “Münih’te, ‘Bursa Siyah İnciri’ni tanıttık. Bütün çabamız incirimizi uluslararası alanda tanıtmak” dedi.

Bursa’nın merkez Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Bursa Siyah İncir Festivali’ Gündoğdu Mesire Alanı’nda yapıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı festivalde konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Gündoğdu’da düzenlenen incir festivalinin gelecek yıldan itibaren farklı köylerde gerçekleştirileceğini açıkladı. Böylece etkinliğin belediyenin gerçekleştirdiği festival olmaktan çıkacağını belirten Dündar, “Bütün köylerimiz bu işin bir ucundan tutacak. Hep birlikte bu yıl uluslararası nitelikte düzenlediğimiz incir festivalini daha iyi yerlere taşıyacağız. Bursa Karası’nı dünyaya tanıtacağız” diye konuştu.

‘Bursa Siyah İnciri’ni uluslararası alanda tanıtmak için girişimlerde de bulunduklarını hatırlatan Dündar, “Bu yıl Almanya’da düzenlenen uluslararası Münih Fuarı’nda stant açarak, Bursa Siyah İnciri’ni tanıttık. Bütün çabamız üreticimizin daha çok kazanması. Bunun için festival organizasyonunu da daha kapsamlı ve yaygın hale getirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Konuşmanın ardından organizasyon kapsamında 17 köyden incir üreticilerinin katıldığı incir yarışması düzenlendi. Yarışma sonunda birincilik ödülü 95 puanla Avdancık Köyü’nden Mehmet Ataç’ın, ikincilik ödülü 88.3 puanla Dürdane Köyü'nden Ali Albey’in, üçüncülük ödülü 86.6 puanla Avdancık Köyü’nden Reyhan Aslan’ın ve dördüncülük ödülü 81.6 puanla Selçuk Gazi Köyü’nden Mehmet Kızılbuğday’ın oldu. Yarışmada birinciye Cumhuriyet altını, ikinciye yarım altın, üçüncüye ve dördüncüye çeyrek altın verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!