Burj el Arab’ın mimarı dokundu aylık kira 20 bin Euro’ya çıktı

Güncelleme Tarihi:

Burj el Arab’ın mimarı dokundu aylık kira 20 bin Euro’ya çıktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 13, 2010 00:00

Swissotel The Bosphorus’un yan binası olarak konumlandırılan Swiss Living’de 2008’den bu yana süren yenileme çalışmalarında son aşamaya gelindi. Swiss Living, kapılarını ocak ayında açıyor. Yalnızca kiralama yapılacak rezidans binasında, otelde verilen tüm hizmetler verilecek. Swissotel Genel Müdürü Gerhard Struger, aylık kiraların 7 bin Euro’dan başladığını söyledi.

Haberin Devamı

İSTANBUL’daki ilk rezidans binası olan Swissotel The Bosphorus’un yan binası olarak konumlandırılan Swiss Living’de 2008’den bu yana süren yenileme çalışmalarında son aşamaya gelindi. Dubai’deki Burj el Arab’ın da mimarı olan Khuan Chew tarafından dizayn edilen Swiss Living, kapılarını ocak ayında açacak. Yalnızca kiralama yapılacak rezidans binasında, otelde verilen tüm hizmetler de verilecek. Swissotel Genel Müdürü Gerhard Struger, “İstanbul’da ilk kez böyle bir konsepti biz sunuyoruz. Swiss Living’deki daireler otel odası değil, bir ev olacak” dedi. Swiss Living’de aylık kiralar 7 bin Euro ile 20 bin Euro arasında değişecek.
15 milyon Euro’ya yenilendi
Swissotel’in İstanbul’da 20’nci yılına gireceğini ve 20 yıldır rezidans binasında hiç yenileme yapılmadığını ifade eden Gerhard Struger, şunları söyledi: “Swissotel 2005 yılında Fiba Holding bünyesine girince, yenilenme sürecine girildi. Hüsnü Özyeğin’in de yenileme için özel ilgisi oldu. Otelde ne zaman, ne şekilde, nelerin değişeceğine dair bir planlama yaptık. İstanbul’da özellikle rezidanslara bir ihtiyaç vardı. Yenileme çalışmaları içerisinde rezidans binası en büyük olanıydı. Şimdi bu yenilenme sürecinin bitirilme aşamasına gelindi. Swiss Living binası için 15 milyon Euro, toplamda ise 30 milyon Euro’luk bir yatırım yapıldı.”
Swiss Living’in otel tarafından işletileceğini anlatan Struger, rezidans binasının otelden farkını şöyle anlattı: “İstanbul’da ilk defa olan bir konsepti sunuyoruz. 20 sene önce de İstanbul’un ilk rezidansıydı. 20 sene sonra bütün bu yenileme çalışmaları sonrasında ortaya çıkan konsept de İstanbul’da bir ilk oldu. Burası bir otel odası değil, bir apartman dairesi, bir ev olacak. Dairelerin büyüklükleri 65 metrekareden başlayıp, 140 metrekareye kadar çıkıyor. Hepsinin kendine ait bir mutfağı var. Otel odaları ise 40-50 metrekare arasında değişiyor. Swiss Living’de kalanların hiç bir şeye ihtiyacı olmayacak. Faturalar, vale servisi, temizlik, tadilat gibi ihtiyaçların hepsi bizim tarafımızdan karşılanacak. Otel hizmetini evlere götüreceğiz.”
En uzun süre 2 yıl olacak
Eski rezidans binasında 78 dairenin bulunduğunu, yenileme ile bunun 65’e indiğini dile getiren Struger, şöyle konuştu: “Swiss Living daireleri 1 gece için ya da daha uzun zaman dilimleri için kiralanabilecek. Burada 2 yıllık bir sözleşme sınırımız var. Kiralar için de başlangıç fiyatlarımız aylık 7 bin Euro ile 20 bin Euro arasında değişiyor. Eğer günlük kiralama olursa suit kiralaması yapılacak ve bunun fiyatı da 1000 Euro seviyesinde olacak. Swiss Living’in açılışını ocak ayında yapacağız. Yıl boyunca yüzde 80 doluluğa ulaşmasını bekliyoruz.”

Haberin Devamı

Otelde rezidansın açılmasını bekleyen müşteriler var

Haberin Devamı

SWİSS Living’in hedef kitlesinin İstanbul’a uzun dönemli tatil yapmak için gelen turistler, uluslararası şirket yöneticileri ya da diplomatların olduğunu belirten Gerhard Struger, şunları söyledi: “Swiss Otel’de konaklayan ve rezidans açıldığında oraya yerleşmek için bekleyen bir misafirimiz bile var. Aylardır bize bu konsept soruluyor. Henüz daireleri görmedikleri için sözleşme imzalamıyoruz. Rezidans açılmadan önce 30-40 kişiye özel tur düzenlenecek.”

2011’de fiyatlar artacak

TURİZM sektörü hakkında değerlendirme yapan Gerhard Struger, 2010 yılının hiç beklenmedik şekilde geçtiğini, İstanbul’un Avrupa Kültür Başkenti olmasının turizmi olumlu etkilediğini söyledi. Kültür başkenti özelliğinin İstanbul’u daha da görülebilir hale getirdiğini dile getiren Struger, “İstanbul, 2010’da en iyi 3 destinasyondan biri oldu. Genel olarak şehrin doluluğu iyi gitti, fiyatlar düzeldi. Ancak şu anda da olması gerektiği seviyede değil. 2011’de fiyatlar artacak.Fiyatlarda yaklaşık yüzde 10’luk bir artış bekliyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

1.2 milyar dolarlık Antepia’ın ilk etabının yüzde 45’i satıldı

SİNPAŞ Yapı, İstanbul’daki konut projelerinden sonra Gaziantep’i değiştirecek ve yenileyecek bir projeye imza atıyor.  Sinpaş Yapı ve Nakıboğlu ailesinden Taner Nakıboğlu’nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Paralel Yapı tarafından hayata geçirilecek Antepia projesi, bölgenin en büyük ve ilk temalı konut projesi olacak. Aralık 2010’da inşaatına başlanan proje, 1.2 milyar dolarlık yatırımla toplam 560 bin metrekare alana kurulacak ve  3 bin 470 konuttan oluşacak. Zirve Üniversitesi ve Güneydoğu Bölgesi’ne hitap edecek araştırma ve uygulama hastanesi ile 1 milyon metrekare alana yayılan Antepia projesinde dünyanın en büyük biyolojik göleti yer alıyor.
Her etabın teslim süresi 2 yıl
2+1’den başlayıp, 7+2 yalıya kadar uzanan farklı tipteki konutların yer aldığı Antepia projesinin ilk etabı, ortalama 1350 lira ile 3 bin 500 lira arasında değişen metrekare fiyatları ile satışa çıktı. 470 konut yer aldığı ve 156 bin TL ile 1.8 milyon TL arasında farklı fiyatlar ile satışa çıkan ilk etabın yüzde 45’inin satışı gerçekleştirildi. 5 ayrı etapta satışa çıkacak projenin, her etabının teslim süresi yaklaşık 2 yıl olacak.

Haberin Devamı

Star Towers’ta dairelerin yüzde 35’i kadınların oldu

TEKSTİL sektöründe Red Star markasıyla faaliyet gösteren ve Star Towers projesiyle inşaata da adım atan  RDS & Reform İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Özbek, kadınları konut sahibi yaptı. 100 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen ve 582 konuttan oluşan Star Towers’da kadınlara pozitif ayrımcılık ilkesini benimseyen Özbek, “Özellikle kadınlarımıza bu projede özel ayrıcalıklar yaptık. Evinin tapusunu karısının üzerine yapanlardan tapu bedelini almadık. Böylece satılan dairelerin yüzde 35’i kadınların üzerine yapıldı” dedi. Geçtiğimiz ay temelleri atılan Star Towers projesine yurtiçi ve yurtdışından ciddi talep geldiğini belirten Nedim Özbek, özellikle Almanya, Belçika, Nijerya, ABD, İngiltere’den yoğun talep aldıklarını söyledi. Özbek, 2+1, garden teras, 3+1 ve penthouse olarak inşa edilecek dairelerin fiyatlarının 139 bin ila 346 bin TL arasında değiştiğini belirtti.

Haberin Devamı

İzmir’deki 35. Sokak projesi 140 bin TL’den satışlara başladı

AKŞAN Yapı, İzmir’in yeni konut bölgesi Karşıyaka çıkışı Ulukent’te 200 milyon TL büyüklüğündeki, 130 bin metrekarelik bir alana sahip 35. Sokak Projesi’nin lansmanını yaptı. Akşan Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, 35. Sokak Projesi’nde İzmir halkının nasıl bir evde yaşamak istediği fikrinden yola çıkarak araştırmalar yaptıklarını, bunun üzerine bahçeli, müstakil evleri, tek bir sokak üzerinde düşünerek, sosyal yönden zengin bir hayat yaratmayı amaçladı ve dörtte üçü yeşil alanlardan oluşan 35. Sokak Projesi’ni geliştirdi. Proje, kıvrılarak uzanan 2 kilometrelik tek bir sokak üzerine yerleştirilmiş, 2 bin kişilik bir nüfusun yaşayacağı bahçeli evlerden oluşuyor. 35. Sokak, farklı plan ve büyüklükteki ev tiplerini temsil eden 5 ev tipi için Breeam (Yapı Araştırma Kurumu Çevresel Değerlendirme Yöntemi) sertifikasına da başvurdu. 35. Sokak Evleri 140 bin TL’den başlayan lansmana özel fiyatlarla satışa çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!