Güncelleme Tarihi:
TÜRKİYE’nin en özgün içeriklerine sahip, en geniş blog ve web yayıncılık ağı Bumerang’ın, üçüncüsünü düzenlediği Bumerang Ödülleri’nde, yılın ‘en’leri seçildi. Önceki gece düzenlenen ödül töreni kapsamında toplam 7 kategoride ödüller dağıtıldı. En tarz blog Kafkaokur.com, en çalışkan blog Bencetatil.com, en bilge forum Maxigame.org/forum, en iyi yerel site 29saat.com, en uzman blog Sirtcantalilar.com seçilirken iGaranti en sosyal blog kategorisinde Aristolog.com ve jüri özel ödülüne ise Dijitalcanavar.com
layık görüldü.
BUMERANG ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ
1700 BAŞVURU ALDI
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bumerang Ödülleri katılımlarla dikkat çekiyor. 1700’ün üzerinde başvuru alan ve 45 binden fazla SMS’in gönderildiği yarışmada alanında uzman 24 jüri üyesinin ilk 10’a kalan blogları tek tek değerlendirmesiyle finale ulaştı. Ödül töreninde açılış konuşmasını yapan Hürriyet İçerik ve Topluluk Servislerinden Sorumlu İcra Kurulu Üyesi Erhan Acar, blogların ve bloggerların önemini vurgulayarak, Bumerang Ödülleri için katılım sayısının her sene giderek arttığını 3’üncüsünü düzenledikleri ödüllerde bu sene 1700’ü aşkın blogun değerlendirildiğini belirtti. Jüri üyelerine vermiş oldukları destek için teşekkür eden Acar, Hürriyet İnternet Grubu olarak bloggerlara destek vereceklerini ve Bumerang, Boomads olarak yatırımlarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Dalganın yükseldiği yerde sörf yapıyoruz
BUMERANG Ödülleri öncesi düzenlenen ‘İyi İçerik Atölyesi’ne Hürriyet Dünyası’nın gazete, web ve mobil koordinatörleri katıldı. Vatandaş Gazeteciliği ve Yeni Medya Düzenine Bakış adındaki panelde konuşmaya yapan koordinatörler, web 2.0, sosyal medya ve mobil cihazların geleneksel medyayı nasıl etkilediğini anlattı. Panelde söz alan Hürriyet Web Koordinatörü Bülent Mumay, sosyal ağlarda en çok konuşulan konu başlıklarına göre insanların ihtiyaçlarına göre içerik ürettiklerini anlattı. Mumay, “Özel içerik bilinmeyeni göstermektir. İnsanları şaşırtmak ve o sırada ilgi göstermeye başladıkları içeriği o sırada vermek. Gün içerisinde zaten Türkiye’nin ve dünyanın gündemi var. Bu gündeme ilişkin içerikleri vermeye çalışıyoruz. Fakat yüzümüzü çevirdiğimiz gündem dışında bir başka gündem oluşmaya başlamış. Twitter’daki trendler listesine baktığımızda konvasiyonel olmayan içeriklerin konuşulmaya başlandığını görüyorsunuz. Ve orada bir içerik beklentisi oluyor. İnsanların o içeriğe olan ihtayacını koyuyoruz. Dalganın yükseldiği yere sörf tahtasını koymaya çalışıyoruz” diye konuştu.
Mesele parmağı mutlu etmek
PANELE katılan isimler arasında yer alan Hürriyet Tablet ve Mobil Koordinatörü Emre İskeçeli, mobil içerik için rüzgârın çok farkı estiğini belirterek, meselenin parmağı mutlu etmek olduğunu söyledi. İskeçeci, “Tüm araştırmalarda kullanıcıların parmağını ne kadar oyalarsaınız yani ne kadar mutlu ederseniz o kadar başarılı oluyorsunuz. İşten eve gelmiş, yorgun argın olanlar için daha eğlenceli, geniş görselli içerik koymak gerekiyor. Çalışma saatlerinde ise yazı ağırlıklı içeriklerle webte yer almak gerekiyor. Üç farklı akımda da Hürriyet içerik sunacak” dedi. İskeçeci, blog yazarlarının kendi uygulamasını evde yaparak tablet dünyasına adım atabilmasını önererek, mutlaka deneme yanılma yoluyla tablet dünyasına adım atmalarını önerdi.
Teknik direktörlüğe benziyor
HÜRRİYET Gazetesi Yayın Koordinatörü Emre Oral ise ülkenin yarısının teknik direktör olduğu gibi gazeteci de olduğunu ifade etti. Oral, “Şikayet ettiğimiz şey gerçeğe dönüşüyor. Sosyal medyadan sonra baktık ki herkes gazeteci oluyor. Bunun en iyi örneğini gezi olaylarında yaşadık. Gazete yaparken bazı bilgilere ulaşamaya çalışıyoruz. Her yerde muhabirinizin olma ihtimali yok. Ancak önümüzden fotoğraf ve bilgi akıyor. Bu yüzden doğrulatarak gazetede kullanmaya başladık” dedi. En geç saatlere kadar sosyal medyadan bilgi alarak gazeteye hazırlamaya başladıklarını dile getiren Oral, eskiden sadece yabancı ajansların haber kaynağı olduğu ve artık sosyal medyadan her an her saat haber aktığını belirtti.
Hepimiz ‘teşhir’ciyiz
ETKİNLİKTE ‘Sosyal Medyada Kişisel Marka Yönetimi’ adındaki panele katılan Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Ayşe Arman, 15 yıl önce ‘Ayşe’nin gözlüğü’nü yazmaya başladığında kendisini ‘teşhirci’ olmakla suçladıklarını söyleyerek, “Bugün geldiğimiz noktada hepimiz ‘teşhir’ciyiz. İnsanların kendini ifade etmesi 140 kelime olsa bile çok müthiş. Intagram ve Twitter kullanmayı seviyorum” diye konuştu. Sosyal ağları oyun gibi değerlendiriğini ifade eden Arman, takipçileriyle daha çok birebir ilişki kurduğunu dile getirdi.
Blogger’lar efendisiz samuraylar gibi
KOMEDYEN ve radyo programcısı Ceyhun Yılmaz, etkinlikte ‘Geleneksel Medyanın Sosyal Medyaya Entegrasyonu’ konu başlıklı bir konuşma gerçekleştirdi. Türkiye’nin internete diğer teknolojilere oranla daha hızlı kavuştuğunu hatırlatan Ceyhun Yılmaz, ilk internete bağlandığı dönemleri anlatarak günümüz teknolojileriyle kıyaslama yaptı. Blog yazarlarına konusuna da değinen Yılmaz’ın, “Bloggerlar, efendisi olmayan samuraylar gibidir” sözü dikkat çekenler arasında yer aldı.
Avrupa’nın büyükleri arasında
İNTERNET üzerinde reklam platformu olan Boomads Genel Müdürü Onur Kabadayı, “2013’te Berlin’e ofis açarak dünyanın 5 ülkesinde yer aldık. Bu yıl Bild ve Telegraph’ı medya partneri olarak ekledik. Böylece Boomads, Avrupa’nın en büyükleri arasına girdi” diye konuştu.