Güncelleme Tarihi:
Kahramanmaraş, ‘‘dondurmakent’’ olma yolunda ilerliyor. Dondurmacılar Derneği Başkanı Mehmet Kambur, 41 çeşit dondurma ürettiklerini söyledi. Kambur'un verdiği bilgiye göre, Kahramanmaraş'ta halen sade, bulgurlu, antepfıstıklı, bademli, kremalı, fındıklı, çikolatalı, cevizli, Hindistan cevizli, portakallı, limonlu, urmu dutlu, çilekli, vişneli, kavunlu, muzlu, frenbuaz, naneli, tarçınlı, narlı, erikli, anananslı, enginarlı, kirazlı, ayvalı, domatesli, hardallı, kivili, kimyonlu, karpuzlu, biberli, havuçlu, susamlı, güllü, kaymaklı, şeftalili, mandalinalı, ballı, karabiberli, üzümlü ve diyet çeşitlerinde dondurma üretiliyor.