Bulgaristan'da Türk tekstil fuarına büyük ilgi

Güncelleme Tarihi:

Bulgaristanda Türk tekstil fuarına büyük ilgi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2007 15:49

Türk tekstil ürünlerinin tanıtıldığı ”Moda-Tekstil-Türkiye” adlı fuar, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da bugün açıldı.

Haberin Devamı

Uluslararası fuarcılık alanında faaliyet gösteren Türk Meridyen firmasının Sofya Uluslararası Fuar Merkezinde (Inter Expo Center) düzenlediği ve Türkiye'den tekstil sektöründe isim yapmış 36 şirketin katıldığı fuar, daha ilk gününden büyük ilgi gördü. Türk tekstil fuarını ilk gün gezen binlerce kişi hayranlıklarını dile getirdiler.

Fuarın açılışı dolayısıyla Türk ürünlerinin tanıtıldığı bir de defile düzenlendi. Bulgar mankenlerin sunduğu kreasyonlar izleyiciler ve ziyaretçiler tarafından büyük beğeni topladı.

Meridyen firması Genel Müdürü Alper Çekiç, 27 Şubata kadar açık kalacak Türk Tekstil Fuarını önümüzdeki yıldan itibaren uluslararası hale dönüştürmeyi planladıklarını söyledi.

Fuarın ilk gününe gösterilen ilgiden büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Çekiç, “Bizim amacımız Türk tekstil sanayinin Bulgaristan pazarından daha fazla pay almasına katkıda bulunmaktır. Bunu başaracağımıza inanıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Türk tekstil fuarına katılan Türk firmalarının temsilcileri de Bulgaristan'ın 1 Ocak 2007 tarihinden itibaren Avrupa Birliği üyesi olmasıyla kendileri için bu ülkenin öneminin bir kat daha arttığını dile getirdiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!