Bu kitabı okumadan oynamayın oynatmayın

Güncelleme Tarihi:

Bu kitabı okumadan oynamayın oynatmayın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2015 14:23

Sporcular için ne kadar prim yatırılmalıdır? Sporcular ne zaman emekli olur? Sakatlandıklarında, hastalandıklarında ya da anne- baba olduklarında hakları nelerdir? Klüplerin sporculara karşı yükümlülükleri, yabancı uyruklu sporcuların ve işçilerin sigortalılığı gibi sporda sosyal sigorta ve genel sağlık sigortası uygulamalarına ilişkin A'dan Z'ye tüm soruların yanıtını Sosyal Güvenlik Kurumu Daire Başkanı Cüneyt Olgaç, "Sporda Sosyal Güvenlik" kitabında verdi.

Haberin Devamı

1999 yılında Sigorta Müfettiş Yardımcısı olarak göreve başlayan, 2002 yılında Sİgorta Müfettişi, 2010'da SGK Başmüfettişi olan Cüneyt Olgaç, SGK Voleybol İhtisas Klübü Denetim Kurulu Başkanlığı, Türkiye Buz Pateni Federasyonu ve Binicilik Federasyonu Denetim Kurulu üyeliklerinde bulundu. Halen Türkiye Basketbol Federasyonu Denetim Kurulu Üyeliği ve Türkiye Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Kurulu Üyeliği yapan Olgaç halen Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nde 'Bağımsız Çalışanlar Emeklilik Daire Başkanı' olarak görev yapıyor.

İLK KEZ YAZILDI
Sosyal güvenlik mevzuatı ve çalışma hayatı konularında 250'nin üzerinde makalesi ve yayınlanmış 18 kitabı bulunan Olgaç, Sporda Sosyal Güvenlik Kitabi ile bir ilke imza attı. Bu alanda yazılmış ilk ve tek kitap özelliği taşıyan Sporda

Bu kitabı okumadan oynamayın oynatmayın
Sosyal Güvenlik Kitabı hem klüp yöneticilerinin hem de sporcuların başucu kitabı olacak nitelikte.

Haberin Devamı

ANALIKTAN İŞ KAZASINA EVLENMEDEN ÖLÜME...
Kitapta, sporda sigortalılık, federasyonların ve klüplerin yükümlülükleri, yabancı uyruklu sporcuların ve işçilerin sigortalılığı, spor klüplerinde taşeron işçilik, sporcuların hastalık ve analık hali, iş kazası ve meslek hastalığı, sürekli iş göremezlik hali, malulen emeklilik, ölüm geliri, evlenme ödeneği, cenaze ödeneği, emzirme ödeneği, yaşlılık sigortası, emeklilik için aranan şartlar, emekli aylığı hesaplama ile sakatlık durumunda emekliliğe hak kazanma şartlarına kadar onlarca konuya açıklık getiriliyor.

Olgaç, önsözde bu kitabı niye yazdığını şu sözlerle anlatıyor: "Bu eserde, sporda sosyal sigorta ve genel sağlık sigortası uygulamaları sistematik olarak ele alınmış olup, her an ilgililerin merak edeceği hususlara açıklık getirilmiştir. Spor alanında uygulamaya bire bir hitap eden bir kaynak oluşturma amacı güdülmüştür."

ayalp@hurriyet.com.tr


BAKMADAN GEÇME!