Güncelleme Tarihi:
Diyarbakır’ın Çüngüş ilçesine gelen misafirler konaklama için herhangi bir ücret ödemezken, 2014 yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen Zübeyir Arslanca’nın ilk icraatı, oteli olmayan ilçeye bir pansiyon yaptırmak oldu. Konaklama için misafirlerden herhangi bir ücretin alınmayan pansiyonun alt katına ilçeye özellikle köylerden gelen kadınların rahatlıkla oturabileceği bir de lokal yaptırıldı. Lokalin imkanlarından kadınlar ücretsiz olarak faydalanıyor. Göreve geldiği 3 yıldan bu yana vaatlerinin yüzde 95’ini gerçekleştirdiğini ifade eden Arslanca, geriye kalan 20 aylık dönemde diğer vaatlerini gerçekleştirmeyi hedefliyor.
“İLÇEDE KONAKLAYABİLECEK BİR YER YOKTU”
2014 yılında seçildiğinde ilçeye dışarıdan gelenlerin konaklayabileceği bir yer olmadığını dile getiren Arslanca, “O yüzden belediye binamızın üzerinde 10 yataklı bir pansiyon yaptırdık ve bu pansiyonumuzu da ücretsiz olarak halka sunmaktayız. Hemen akabinde köylerden ilçemize gelen kadınlarımızın oturabileceği bir yer yoktu ve bu durumdan ciddi anlamda rahatsız oluyorlardı. Onlar için de bir bayan lokali yaptık. İŞKUR aracılığıyla tahsis ettiğimiz iki elaman gelen kadın kardeşlerimize ücretsiz olarak çay ikramı yapmakta ve cuma günleri de yemek veriyoruz” diye konuştu.
“30 YILDA YAPILMAYANI 3 YILDA YAPTIM”
Son 3 yılda, 30 yılda yapılmayan hizmeti yaptığını söyleyen Arslanca, şunları kaydetti:
“Çüngüş’te devlet hastanesi yılan hikayesine dönmüştü. Çok şükür bunu başardık. Başta Sağlık Bakanı olmak üzere emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür ediyorum. Hastanenin inşaatına başladık. Önümüzdeki yıl Çüngüş halkına hizmet vermeye başlayacak. İlçede şu anda 37 mahallenin 27’sinde kilitli parke çalışmaları bitti. Daha önce o mahallelerimize baktığımız zaman, mahallelerin içinden geçmek mümkün değildi ama bugün baktığımız zaman çok rahatım. Ben 30 Mart yerel seçimlerinde halka vermiş olduğum vaatlerin yüzde 95’ini gerçekleştirdim. İlçede en büyük sıkıntılarından bir tanesi de mesire alanı olmaması. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız bize 1 milyon TL hibe etti. Önümüzdeki ay ihaleye çıkıyoruz. 5 bin dönüm yerleşim alanı olmak üzere ağaçlandırma ile birlikte 10 bin dönüm alan üzerinde mesire alanımızı en kısa zamanda hizmete sunacağız. Ayrıca 37 mahallemizin 4 mahallesi dışında taziye evleri faal olarak çalışmaktadır. Bu 4 mahallemizi de Büyükşehir Belediyesi üzerinden yapmaya çalışıyoruz. Son bir yıl içerisinde de bu 4 mahallemizin de taziye evlerini anahtarını halkımıza teslim edeceğiz.”