Bu hafta cep telefonlarına ‘vergi bilinci’ mesajı yağacak

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta cep telefonlarına ‘vergi bilinci’ mesajı yağacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2002 02:09

Vergi verme bilincini yaymak için 1990'dan beri her yıl Mart ayının son haftasında kutlanan Vergi Haftası bugün (25 Mart) başlıyor.

Geçen yıl 19.3 katrilyonluk vergi ödemesi ile Türkiye'de toplanabilen verginin yüzde 42'sini tek başına ödeyen İstanbul vergi haftası etkinliklerinde de liderlik yapacak. Bir hafta boyunca sürecek etkinlikler arasında ATM'lerden ve cep telefonlarından vergi mesajı yayınlamak ya da futbolcuları vergi pankartlarıyla maça çıkarmak gibi bireysel ve kitlesel ‘‘vergi eylemleri’’ dikkat çekiyor. Vergi Haftasında ayrıca, Maliyespor'un minikleri yüzme yarışması yapacak, ilkokul öğrencilerine vergi daireleri gezdirilecek.

İstanbul Defterdarı Kadir Boy, il genelinde 10 bin 890 personel ile 2 milyon 700 bin vergi mükellefine hizmet verdiklerini belirterek şöyle konuştu:

‘‘2001'de 19.3 katrilyon lira vergi tahsilatı yaptık. 2002'nin ilk iki ayındaki tahsilatımız ise 2.8 katrilyon lira. 8 vergi dairesi başkanlığımız, 50 vergi dairesi müdürlüğümüz Vergi Daireleri Tam Otomasyon Projesi kapsamında otomasyona geçti. Nakil Vasıtaları Vergi Dairesi de Motorlu Taşıtlar Vergi Daireleri Otomasyon Projesi kapsamında otomasyona geçti.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!