Güncelleme Tarihi:
"ÇERKEZKÖY'DEKİ ÜRETİMİ 3 MİLYON BİRİME ÇIKARDIK"
BSH İcra Kurulu Başkanı Norbert Klein, BSH Ev Aletleri'nin Çerkezköy’deki üretim tesisinde kurulan yeni bulaşık fabrikasının açılış töreninde yaptığı konuşmada, BSH’nin Türkiye’yi üretim üssü olarak seçmesinin tesadüf olmadığını belirtti. Türkiye'nin 15 milyon adeti aşan üretimiyle, beyaz eşyada Avrupa’nın en büyük ilk dört üreticisi arasında yer aldığını ifade eden Klein, "Bu tablo içerisinde, biz de Çerkezköy’deki üretimimizi 3 milyon birime çıkararak, BSH’nin dünya çapındaki üretim tesisleri arasında 1'inci sıraya yükseldik” diye konuştu.
"ÜRETİM KAPASİTEMİZİ 4.5 MİLYON BİRİME ÇIKARACAĞIZ"
Klein, Türk ekonomisinin sağlıklı gelişmesi için, sıfırdan yeni işletmeler kuracak yatırımcıların ülkeye gelmesi gerektiğine inandıklarını dile getirerek, BSH olarak geçen yıl Türkiye'ye 95 milyon YTL’lik yatırım yaptıklarını hatırlattı. 2007’de ise 74 milyon YTL daha yatırım yaparak Türkiye'deki istihdamlarını yüzde 18 artırmayı hedeflediklerini belirten Klein, "Halen Türkiye’deki yabancı yatırımlı en büyük 8'inci sanayi kuruluşuyuz ve önümüzdeki yıllarda üretim kapasitemizi 4.5 milyon birime yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.
"SEKTÖRDEN İKİ KAT FAZLA BÜYÜDÜK"
Türk beyaz eşya sektörüne Bosch, Siemens, Profilo ve Gaggenau markalarıyla hizmet veren BSH’nin cirosunun önceki yıla göre yüzde 20 artışla, 1.8 milyar YTL’ye yükseldiğine dikkat çeken Klein, bu büyümenin üretim kapasitesini artırmaya yönelik sürekli yatırımlar sayesinde gerçekleştiğinin altını çizdi. Klein, şirketin ihracat cirosunu bir önceki yıla göre yüzde 27 artırırken, satış hacmini de yüzde 10 büyüttüklerini ifade ederek, "Bu oran, Türk beyaz eşya sektöründeki toplam büyümenin iki katına eşit” dedi.
"ÇEVRE DOSTU ÜRÜN HEDEFİNİ ÖN PLANDA TUTUYORUZ"
Klein, ürün geliştirmenin ve üretimin her aşamasında, "çevre dostu ürün" hedefini ön planda tuttuklarını vurgulayarak, şunları söyledi:
“Çevresel etkileri tasarım aşamasından itibaren hesaba katıyoruz. Ürünlerimizin su ve elektrik tüketimlerini düşürerek, yalnız bireylerin değil, dünyanın da kazançlı çıkmasını sağlamak için çalışıyoruz. Türkiye’de kullanılan tüm beyaz eşya ürünleri, A ve A+ enerji etiketine sahip olsaydı, bir yılda 24 bin olimpik havuzu dolduracak kadar su, Muğla ile benzer büyüklükte bir şehiri 1 yıl süreyle aydınlatacak kadar elektrik tasarrufu yapılabilirdi."