Güncelleme Tarihi:
Merkel, Almanya’nın bilgi ve iletişim teknolojilerinde daha iyi olabileceğini belirterek, “Bunun için de sadece Avrupa değil bütün dünya hedef alınmalı. Eğer bilişim teknolojilerinde ilerleyemezsek diğer alanlardaki güzelliklerimizi dünyaya taşıyamayız” dedi.
Ayrıcalık olmamalı
Açılışı Merkel’le beraber yapan Brezilya Başkanı Dilma Rousseff, Brezilya’nın evrensel yeni teknolojilere erişmek için çaba gösterdiğini belirterek, şöyle konuştu: “İnternet hâlâ bir ayrıcalık olarak kalmamalı. Dijital mahrumiyet sosyal mahrumiyetlerin en kötü hallerinden biri” diye konuştu. Google CEO’su Eric Schmidt ise, değişen dünyada internetin rolüne dikkat çekerek, sansüre karşı hareketleri kınadı. Schmidt, “Web bir bilgisayar ağından daha fazla küresel bir bilinç haline geldi” dedi.
Güveni yönetecekler
Bu yılki partner ülkesi Brezilya olan CeBIT 2012’nin ana teması ‘Güveni yönetmek’ olarak belirlendi. CeBIT’te başlıca konular arasında da bilgisayar teknolojisinin geleceği olarak görülen ‘bulut bilişim’ sistemleri ve güvenlik kaygıları yer alıyor. Hannover Kongre Merkezi’nde gerçekleşen törende, Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki Columbus bilim modülünde görevli Hollandalı astronot Andrfe Kuipers’le video bağlantısı kuruldu.
70 ülkeden 4 bin şirket var
Almanya’nın Hannover şehrinde düzenlenen CeBIT fuarına bu yıl 70 ülkeden 4 binden fazla firma katılıyor.
Türkiye’den de 30’un üzerinde firma fuarda yer alıyor.
10 Mart’a kadar açık kalacak olan fuarı, 339 binden fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.
Protestolarla açılış yapıldı
CeBIT’in açılış töreninin yapıldığı Hannover Kongre Merkezi önünde toplanan bir grup gösterici, Brezilya’nın çıkardığı yeni orman yasasını, yerli halkların geleceğini tehdit ettiği gerekçesiyle protesto etti. Göstericiler, Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rouseff’ten yasayı veto etmesini istediler.