Brekonomi 2012 gurubundan BTC'ye ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Brekonomi 2012 gurubundan BTCye ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2012 10:29

Almanya'nın önde gelen bilişim teknoloji VE danışmanlık şirketlerinden BTC şirketi, Brekonomi 2012 gurubuna tanıtıldı.

Haberin Devamı

Bremen ekonomisini tanıtmak ve Türk-Alman işbirliğini geliştirmek üzere Bremen Kalkınma Ajansı (WFB) bünyesindeki Bremen İnvest, Bremen Türk-Alman Enstitüsü, (tdwin) ile Türk alman İşverenler Derneği (TEWİFO) tarafından oluşturulan Brekonomi 2012 grubu Türk işadamı Bülent Uzuner başkanlığında Almanya'nın önde gelen bilgi teknolojileri şirketlerinden BTC Business şirketini ziyaret etti.

Şirketin satış departmanı Faruk Köksal ve Türkiye bölgesi genel müdür yardımcısı Özkan Akyıldız tarafından yapılan sunumda, Brekonomi 2012 gurubuna BTC ve hizmetleri hakkında detaylı bilgi verildi.

BTC'yi tanıtan Köksal şirketin Almanya, Polonya, İsviçre, Japonya ve 80 kişilik eleman kadrosuyla Türkiye'de olmak üzere toplam 16 şubeye sahip olduğunu ve yılda yaklaşık 200 milyon avro ciro yaptığını belirtti.

Haberin Devamı

BTC'nin Türkiye kanadını tanıtan Akyıldız ise Türkiye'nin son 10 yılda ekonomisinin nasıl geliştiğini ve aynı zamanda geleceğe yönelik nasıl bir potansiyele sahip olduğu konusunda bilgi verdi.

Akyıldız “Türkiye şu anda gelecek vadeden büyük bir büyüme içerisinde. Tarihi Türk-Alman dostluğunun yanı sıra Türkiye'de 450 civarında Alman işletmesi mevcut. Eğitim düzeyleri gittikçe artan Almanya'da yaşayan 3 milyonu aşkın Türk kökenlilerin bulunmasıyla Türkiye Almanya açısından da önemli bir ülke. Siyasi, dostluk ve ticari alan gibi ilişkilerden iki ülke yararları doğrultusunda istifade etmeliyiz” dedi.

Akyıldız ayrıca, BTC'nin Türkiye'deki şubesinde çalışanların sayısını arttıracaklarını, yeni bir şube daha açma niyetinde olduklarını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!