Bosch, 90 servis kapattı

Güncelleme Tarihi:

Bosch, 90 servis kapattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Bosch Türkiye Genel Müdürü Ronald Grünberg, ‘‘Mallarımız o kadar kaliteli ki, 90 servis kapattık’ dedi.

Dünya ev aletleri sektörünün önde gelen kuruluşlarından Bosch, Türkiye'de faaliyet gösteren 1400 bayisiyle 2 gün süren bir toplantı yaptı. Bosch Siemens Hausgerate Yönetim Kurulu üyesi Nesim Levi, Türkiye'den yıl sonu itibariyle 60 milyon mark düzeyinde ihracaat yaptıklarını belirterek, ‘‘1999 yılında pazar küçülecek. Ancak biz küçülen pazarda daha çok yer edinmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki yıl 120 milyon marklık ihracaat yapmak en büyük hedefimiz’’ dedi.

Antalya Kemer Magic Life der Club Otel'de yapılan bayii toplantısında, 'Dünyada en çok Bosch satan ülke Türkiye olacak' hedefi belirlendi. Bosch Siemens Hausgerate (BSH) Yönetim Kurulu üyesi Hans Peter Haase, Türkiye'nin kendileri için çok iyi bir pazar olduğunu belirterek, ‘‘Bosch, Türkiye'de yılda 600 bin adet buzdolabı, 500 bin adet çamaşır makinesi ve 400 bin adet fırın üretiyor. Ayrıca Eval Fabrikası'nı satın alarak Türriye'de küçük ev aletleri pazarına da giriş yaptık’’ dedi.

BSH Genel Müdürü Ronald Grünberg ise, hedeflerinin Türkiye'yi dünyada en çok Bosch satan ülke konumuna getirmek olduğunu vurgulayarak, kaliteli mal konusuna değindi. Grünberg, ‘‘Mallarımız o kadar kaliteli ki servis kapatmaya başladık. Mallar bozulmayınca, servise ihtiyaç kalmıyor. Başlangıçta 550 servisimiz vardı. Şu anda 460-470'e kadar düştü’’ dedi.

BSH Yönetim Kurulu üyesi Nesim Levi de, Türkiye'den 1999 yılında 120 milyon mark düzeyinde ihracaat yapmayı amaçladıklarını belirterek, ‘‘Bu yıl ihracaatımız, ağırlığını Fransa ve İspanya oluşturmak üzere 60 milyon mark olarak gerçekleşti. İhracaatı önümüzdeki yıl 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz. Pazar küçülecek ama biz payımızı arttıracağız’’ dedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!